Blek och jävlig

Det blommar i Lund. Det är vår. Det är uteservering på Hökeriet, tanterna har tvättat av alla bord och stolar och vi har skjutit våra cyklar mot soptunnan för att de inte ska vara i vägen. Janneke är i Kiev, jag är hemma. Blek och jävlig. Trött. Hör ett barn skrika. Och tvättmaskinen surrar sina sista minuter därnere. Strax ska jag tömma den innan jag går och läser lite personlighetsteorier på biblioteket. Det är lördag. Jag har planerat att köpa tulpaner. Få in lite glädje i lägenheten, lite energi. Annars har den varit ganska låg den här veckan, jag återhämtar mig från de hittills stressiga och fullsmockade månaderna 2019. Och spexperioden har inte ens börjat än. Måste nog överväga igen vad jag har tänkt palla med framöver. 
 
Rhododendron i Botaniska. Skrek när jag såg det. "VAAD ÄÄÄR DET ?? Körsbär? Är det magnolia? NÄäää, eller är det rhododendron??" Name-droppar växter like a pro. 
 
Sommarjobb har sökts också. Jag blir i Skåne i sommar. Och lite Stockholm i augusti, innan jag flyttar till Kanada några månader. 
 
Skulle städat, pluggat och fixat med grejer igår eftermiddag men fick istället ligga i sängen flera timmar med jävulsk huvudvärk, det närmsta jag kommit migrän på flera år. Overklighetskänslor och ljuskänslighet, lätt illamående. Men det gick över utan att bryta ut helt, tack och lov. Såhär har jag skrivit om migrän från kursen i neuropsykologi; 
Migrän - en retningsvåg i cortextäcket från hjärnstammen. Neuronerna i cortex blir irriterade och ger symtom, som bortdomning, synrubbning. Retningen rör sig långsamt över cortex, 2-3mm/min. Börjar ofta i occipitalloben, syncentrum.
Steril infektion i kärlen, som sväller. Ger pulserande smärta i skalpen.
Migrän med aura - 10% tydliga försymtom. Migrän utan aura - 80% utan aura. Familjär - halvförlamning.
Orsakande faktor - stress, särskilt efteråt. Vanliga smärtstillande hjälper ofta ej. Sjukdomen är benign, alltså ofarlig. 10% av befolkningen lider av den.

Nu är det dags att gå. Jag ska fräscha till mig lite, ju piggare jag ser ut desto piggare känner jag mig, typ. Ha en fin lördag! ♥︎
Hanna. 22 år.
Dokumentationsberoende psykologstudent.