Tre tips

Något jag hinner med mycket här är att titta på filmer och serier. Här nedan tre tips av sånt jag gillat att kolla på på sistone.
 
The Long, Long Holiday (Les Grandes Grandes Vacances) 
Fransk animerad serie om andra världskriget sett ur barns perspektiv. Fem avsnitt à la 48 minuter. Fantastiskt fint animerat, bra musik, älskvärda karaktärer - väldans väldans bra. Känslosamt och pedagogiskt på samma gång. På franska (plus tyska och engelska) med engelsk text.
Hittas på Netflix.
 
Drömriket (Dream Empire)
En dryg timmes dokumentär om bostadsmarknaden i Kina. Låter torrt,  I know. Men! Visste ni att det anordnas stora event för att sälja av bostäder och att de anses mer attraktiva om utlänningar frontar? Därmed skapas marknad för att hyra ut utlänningar som modeller, för framträdanden och shower. Går hur bra som helst tills bostadsköparna inser att de blivit lurade och flyttar in i städer som bara är bebodda till 30%. Faktiskt sjukt faschinerande och skrämmande.
Hittas på Svtplay fram till 16 juli.
 
Dear White People
Är du vit? Se denna serie. Är du icke-vit? Se den... om du vill? Knepigt och intressant om olika sätt att tackla rasism på ett universitet i USA. Kändes väldigt up-to-date, snyggt och högt tempo. Lite väl schablonartat en del men stundtals riktigt vasst. 10 avsnitt, alla under en halvtimme långa. Såg hela på två dagar (men nej, har inte sett filmen). 
Hittas på Netflix.Kom ihÂg mig?
Hanna. 22 år.
Dokumentationsberoende psykologstudent.