Vecka 8 - 2017

Har verkligen inte mycket roliga bilder från vecka 8. Varit ganska mycket administrativt med resan. Har också haft lite fint häng, men fotar inte alltid så mycket då. Anyways, har ju ändå redan bloggat lite så det är väl pga det också.
 
Ögonblick från min vecka
 
Spännande kvällsfix med kokning av råris till matlådor - yummy (nja).
 
Desto godare med de här jäkla jordnötsgrejerna jag "bakade". Oh sweet lord vad gott det var, ledsen att de tog slut :(
 
Lördag och söndag ägnades åt garderobsrensning - har fortfarande fullt med klädhögar i rummet, kul kul. Men känns skönt att öppna garderoben nu åtminstone! Ska försöka ta mig till second hand-butiker med alla gamla kläder i veckan.
 
Söndagen spenderades även med Josse :) massa tjat och prat om miljö och relationer och så lite promenad och te på det. Väldans trevlig veckoavslutning!
 
Saker jag tänkt på
 
- Fysisk närhet är himla underskattat. Inget sexuellt alls, bara mysigt att ha någon nära - hålla hand, kramas, låta låren gå emot varandra. Skapar en sån varm känsla av trygghet i mig. Sam var snäll nog att erbjuda lite skedning i veckan, var välbehövligt faktiskt. Hoppas barnen i Frankrike gillar att gosa! :)
 
- Jag vill vara hållbar på riktigt! Inte bara för syns skull. Vill liksom slänga ut allt dåligt jag har och ta in nytt miljövänligt - men hur hållbart är det liksom? Inte alls. Ett steg i taget, långsiktigt tänkande etc etc. Det är svårt när man blir taggad på grejer (fast skönt i bland förstås).
 
Tips, favoriter och annat kul
 
- Så rensar du ut garderoben på bästa sätt, samt kapitlet om det i Ekoenkelt. Bra med konkreta tips, gillar struktur och åh vad skönt att ta bort sånt som bara tar plats och energi i garderoben.
 
- Shoutout till SJ:s kundtjänst som lät mig boka om en icke ombokningsbar biljett när jag råkat ta fel slutdestination (heja). Undrar verkligen om de har en egen policy för första klass-biljetter dock... Men å andra sidan tjänade de ingenting på att inte låta mig boka om, eftersom det bara skulle resultera i ett tomt, obokningsbart säte den sista kvarten av resan.
 
- De väntar på att livet ska börja, i en SvD-artikel. Familjen som flytt från Syrien och fått kämpa för att ta sig till Sverige, att få uppehållstillstånd och nu bara väntar på att livet ska kunna börja. De sitter fast i ett byråkratiskt träsk, något som inte underlättas av att de inte får besked om sina rättigheter (!). Riktigt pinsamt att det ska vara så. Viktig läsning kändes det som, blev både arg på systemet (standard) och imponerad av människors ork och mod.
Hanna. 22 år.
Dokumentationsberoende psykologstudent.