2017, året jag...

I år kör jag till skillnad från förra året en årssammanfattning lite i stil med Floras. Varning för långt inlägg (mest för att jag inte orkar förminska alla stående bilder hehe) ! 
 
Mina största personliga framgångar: Jag utvecklade min franska till B1-nivå. Jag tog upp jobbiga samtal som jag gråtit inför och som fick min röst att skaka av nervositet. Jag tog mig fram och tillbaka genom Europa markvägen med packning på över 40kg. 
 
Det här gjorde jag som jag aldrig gjort förut: Så mycket! Reste genom Europa såklart, nattade barn, tömde pottor, gjorde yoga, gick med barnvagn, gick på biodejt, provade e-cigg och snus (utan effekt tyvärr) och guidade runt i stad. Hyrde cykel, åkte segway, hade en cysta. 
 
De här platserna besökte jag: Öltappbar i Toulouse. Marknaden i Grenade. Miniatyrmuseet i Hamburg. Och Köpenhamn, Paris, Barcelona, Gruissan, Cordes-sur-Ciel, Bordeaux, Genève, Europa Park, Heidelberg, Koblenz, Berlin, Malmö, Dalarö. Ryd såklart. Linköping. Majstugan där min faster, farbror och numera ganska utflyttade kusiner håller till.
 
Det här saknade jag: Sverige. Min familj. Mina vänner. 
 
Det här datumen kommer jag minnas: Minns aldrig datum. Men ögonblick jag kommer minnas är första dagen i Toulouse när jag kom in i huset. Min ensam-dag i Genève när jag gick i botaniska trädgården. Och såklart det tråkiga när jag repade franska bilen. Och körde sönder ett däck. Att lyssna på live-uppdateringar från terrorattack i Stockholm när man är på andra sidan Europa, långt från vänner och familj. Sånt. 
 
Det här var det häftigaste som hände: Förutom att jag överlevde au pair-livet och åkte på tågluff så var det coolt att komma in på psykologprogrammet vid första uttagningen. Men häftigast av allt var nog 14 juillet, Frankrikes nationaldag, som firades med vänner och hela resten av Toulouse. Snacka om  f o l k f e s t !
 
Det här önskar jag att jag hade gjort mer: Läst. Gått på kompisdejter. Ifrågasatt.
 
Bästa kulturupplevelserna: 14 juillet såklart. La La Land! Tour de France. Samt De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, som jag läste bara nu i dagarna. Och! DDR-muséet!!!
 
Min födelsedag 2017: Hade höga ambitioner men blev mest jobbig, tyvärr. Tapas och utgång i tjugo minus. Tror mina vänner hade roligare än jag i alla fall <3 
 
Det här fick mig att må bra: Telefonsamtal! Yoga, fika, julmarknader, mysiga barn.
 
Det här längtar jag efter 2018: Studentliv! Sittningar! Nya människor! Att plugga! Träningsrutiner! Svensk sommar! Festival? 
 
Gott nytt år! ♥
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.