Primavera


Vad hände med våren? Vad hände med kreativiteten?
Tycker vår borde heta något finare. Italienskans primavera till exempel, så himla fint? Våren är liksom ljus och hoppfull och ömtålig, bräcklig men ändå stark och löftesrik (nytt ord!). Sedan kommer ju bakslagen och det blir slask och kyla igen, men ändå vet man att det blir bättre.

Vill fortfarande skapa mer. Tvingar mig själv till det nu, känns det som. Gör det inte av spontan lust liksom. Skittråkigt. Tror jag fokuserar för mycket på att få respons och bekräftelse från omvärlden istället för att göra det för viljans, skapandets skull. Håller i alla fall igång mina scenkonstdrag, med Scenarmén och teatern (har haft föreställningar med teatern nu dock, gick bra!) och ett nytt projekt som precis startat upp i Huddinge. Ska främst syssla med musik där, blir lite annorlunda från förut tror jag, spännande!
 
Så trött på statusjakten, bekräftelsebehovet. Är som en sjukdom. Jag är definitivt smittad. Önskar att jag kunde bara... vara. Vara så som jag är, hur det nu är. Lyssna på den musik jag ville utan att tänka på hur cool den är sjunga utan att tänka på att folk ska tycka det låter bra, prata om skola utan att tänka på om jag låter nördig eller skrytig, sluta smygskryta med hur det går för mig i livet, bara sluta försöka anpassa mig till alla andra hela tiden. Så jävla trött på det. Oj där kom nästan lite ilska fram. Men varför är det så svårt att bara vara? Säga det jag vill och prata med de jag vill för ATT jag vill. Sluta fega! Lyckades en gång i söndags faktiskt gå fram och prata med en grupp okända människor, var inte farligt alls utan väldigt kul, vilket jag visste att det skulle vara. Önskar jag kunde släppa mina säkerhetsspärrar lite oftare, våga mer, satsa lite.
 
Har fått jobb i alla fall, just på grund av att jag vågade söka och gå dit och bli intervjuad. Hallelujah! Ska skopa glass hela sommaren nu, eller så mycket jag får i alla fall :) Har massor att se fram emot just nu, ska se musikal och spela musikal och se mer musikal och Kent släpper nytt och jag ska till Göteborg senare i vår och allt är egentligen TOPPEN ju! Wow. Lyckligt lottad.
 
Note; skulle redigerat bilderna, särskilt den i mitten, (så mörk!) men är på Macen och pallar icke.
Hanna. 22 år.
Dokumentationsberoende psykologstudent.