Det tjugoandra året (2018)

Året är 2019, jag har fyllt 22 och här kommer en återblickande sammanfattning av mitt tjugoandra år på jorden, som till största del utspelades 2018. Varsågoda!
 
En regnig nyårsafton inledde 2018, och även om jag officiellt inte börjat mitt tjugoandra år här så var den här bilden för bra för att skippa. Johannes och Josse några minuter före tolvslaget i ett jävligt trist Stockholm. 
 
Min födesledag spenderades med flyttlådor och sedan bar det av i bil ned mot mitt nya hem i Lund! Bodde i det här gröna sköna rummet i ett halvår ungefär, och våren minns jag som spännande, med mycket nya intryck. 
 
Som till exempel uppropet för Lundakarnevalen! Jag och min roomie Kebne köade i iskallt väder för att anmäla intresse till Lundakarnevalen, och det var ett av de bättre besluten jag tog 2018. 
 
Jag lärde också känna min nya klass, bland annat genom denna mysiga och veganska brunchdag i Malmö. Många fina färger och fina människor! 
 
När jag besökte Huddinge-hemmet passade jag på att hälsa på morfar också. Mina besök hos honom var oftast väldigt lika varandra; vi plockade fram kakburken och bryggde kaffe eller så blev det apelsinjuice, och så värmde vi kanelbullar i micron och satt och pratade. Jag är glad att jag hälsade på honom, men inte lika glad som han var över att jag kom förbi, tror jag. ♥ 
 
Påsken firades traditionsenligt på Ryd i Östergötland med släkten på pappas sida - kusiner och farföräldrar och extra-släktingar. Vår bästa tradition.  
 
Men mest tid spenderades ju i Lund under våren, som var otroligt vacker. När alla vårblommor slår ut är den absolut bästa tiden på året tycker jag - här utanför Universitetsbiblioteket. Kolla vilket HAV av vårstjärnor! 
 
Ja just det jag hoppade fallskärm också! Pretty cooooool! 
 
Sen hörni! Det blev Lundakarneval och vi repade och organiserade och köade för mat och babblade och tramsade och förade och sjöng på Kemicentrum... 
 
...för att sedan kunna spela 18 föreställningar under tre dagar, med dessa stjärnor på scen och en maaaassa andra fantastiska människor bakom och runtomkring, för att servera tre-rätters, vakta öl, ordna fest och hålla koll på vårt smink. Ett minne för livet!
 
Sen så var det sommar på riktigt och Tuva tog studenten! Lilla plutten. Jag fotade som en galning, glad för det faktiskt; det blev en del bra. 
 
Sommaren spenderades till största delen i Stockholm - antingen i en sånhär blå tröja inom hemtjänsten eller ute i solen i min fina baddräkt som tyvärr försvann lika kvickt. Vilken sommar vi hade! Bortsett från de katastrofala bränder och obehag värmen medförde så får jag erkänna att det var lite trevligt att inte bara ha 18 grader och småmulet under ledigheten. 
 
Sen så flyttade jag igen! Nellie och Siri hjälpte till emd själva flytten som bar av in till centrala Lund. Ett drömhem. 
 
Sen så firade jag och Josse sommarsverige med hemester i Lund och en tripp till Göteborg. Riktigt härliga dagar med mycket bad! (Kort efter den undre bilden glömdes baddräkten på en spårvagn, eller om det var buss...)
 
Farmor och farfar firade diamantbröllop (60 år!) och vi kom förstås och hälsade på för att gratulera i Linköping. Så fina de är, och tänk så mycket de varit med om tillsammans!
 
Så var det novischperiod och jag var med i faddergruppen. Mycket planering, mycket jobb, mycket skoj! Så kul att få guida de nya psykologstudenterna under deras första tid på programmet, skulle lätt göra igen! (Fast kanske se över den där planeringen en gång till...)
 
Röstade i riksdagsvalet (och kommun och landsting förstås) för första gången. Samma dag gick jag också spontant på audition för Spegatspexet...
 
...och tur var väl det för kolla vad snygg jag fick bli som jakobin i franska revolutionen! Hade en superrolig spexperiod, och fick definitivt mersmak. Vi får se vad det här året bjuder på...
 
Hösten kom till Lund, och biblioteket... Så vackert.
 
Sen blev det mörkt ute och juligt i lägenheten.
 
Och så. Under hösten 2018 gick tre av mina släktingar hastigt bort. En farbror, en gammelfarmor och så morfar. Tre begravningar, tre människor som aldrig kommer tillbaka. En massa sorg och minnen kvar. Jag hoppas att de får vila i frid. ♥ 
 
Livet för oss kvar på jorden måste ju gå vidare. Det blev jul på Ryd...
 
...och nyår i Lund, här med Josse och Amanda på en väldigt blåsig Bjärred-brygga. Vi såg fyrverkerier från hela Malmö därifrån. Ett fint avslut på året. Jag har höga förhoppningar för 2019 nu, men känner mig också ganska tillfreds med livet för ögonblicket. Var rädda om det ni har hörni. Kom ihÂg mig?
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.