Gröt i huvudet och gröna blad

Hej hörni! Idag har det känts tungt hela dagen - gröt i hjärnan och ingen lust att göra något annat än sova och möjligen kolla på film. Sovit har jag gjort nu också, en timme, sedan suttit i solen och lyssnat på morgonpasset. Också pratat i telefon med Tilde och promenerat - alla bra grejer. Oron och bitterheten har nog släppt lite men fortfarande djävulskt trött. Hate it. 
 
Tänkt på varför jag bloggar. Är ju mer som en dagbok för mig själv, ääälskar att kunna kolla tillbaka på vad jag gjort, var jag varit och hur jag mått. En influencer blir jag väl aldrig, har nu haft mer eller mindre aktiva bloggar i nio år men alltjämt ingen som läser haha... Inte för att jag gör reklam eller så, men aa, antar att det tåget gått. Kanske inte så mycket att sträffa efter heller. Känns som jag har hybris bara av att skriva det här. Jajaja.
 
Nu kan jag antingen prata om något allvarligt eller så kan vi titta på några bilder från när jag var i Genève i somras (exakt två månader sen faktiskt), och gick omkring i botaniska trädgårdens växthus och trivdes. Mm-mm.
 
D j u n g e l

Vecka 38 - 2017

En bra vecka har passerat och blivit ny måndag, med åska utanför. Jag började veckan med lite sömnproblem och oro men det ordnade upp sig bättre mot slutet - svårt franskaplugg till trots.
 
Ögonblick från min vecka
 
Tittade på La La Land hos Marina på tisdagen. Riksmysigt. Och såg reklam för svensk bok i tunnelbanan. Vet ej vad originaltiteln är dock?
(Nästan) alltid själv sista biten på bussen. De har roliga säten längst bak, verkligen för umgänge.
 
Lätt att passa tvååring när han bara går omkrnig och klipper gräsmattan haha <3 kaffade även Tinder i måndags, för fyrahundraelfte gången.
 
I onsdags var jag på zumba! Så himla roligt, om än något sent, 21-22. Men men, ska gå igen. De släckte ned lokalen och så dansade vi med bara en diskolampa och såna där armband som lyste upp. Världens fånigaste smile hade jag.
 
Lördag morgon, ute på joggingtur. Det är så kallt på morgonen jämfört med eftermiddagen. Kan bli 28 grader efter lunch men startar runt 10 tidigt på morgonen. Fina himlar i alla fall, och dimma över fälten.
 
Animaparc med barnen i lördags - vi klättrade, såg djur (bland annat en get som sprang fritt!) och åkte grejer. Har ju haft frikort där hela sommaren, men nu närmar sig de sista besöken. Kanske var detta till och med?
 
Igår, söndag, pluggade jag färdigt hela min läxa (första gången jag hinner klart i tid!) och förbannade det här språket ännu en gång. Och så var vi på utflykt, jag och barnen, i en park. Tränade lite! :)
 
Saker jag tänkt på
 
- Världens undergång. Ja här började vekcan och sömnproblem, med nya naturkatastrofer i Mexiko och insikten om att det bara kommer att bli på fler och värre sätt som naturen slår tillbaka mot vår fåniga art. Känns tungt.
- Också tänkt på Sverige, utsatta människor som kommit från andra länder och Morgan Johansson som bara verkar satsa på att skicka tillbaka, skicka tillbaka. Såg inslag i Aktuellt om unga marockaner som bor på Stockholms gator, och huvudåtgärden nu verkade vara att vänta tills de blir myndiga för att sen skicka tillbaka dem till Marocko? What. Vet heller inte riktigt varför de kommit hit därifrån, men jag menar, resonemanget känns i alla fall på ytan så orimligt. Känns som attityden bara blir hårdare och hårdare, med nazister som marscherar omkring på öppen gata också. Snyggt.
- Att plocka fram systemkameran igen! Har inte fotat ordentligt sedan min Europatripp. Får ta tag i det och dokumentera lite bättre! Blir roligare för bloggen också, inte bara mobilkamera och photobooth.
 
Tips, favoriter och annat kul
 
- Astrid Lindgren på Spotify. Lyssnat på hela Madicken nu och åh vilken mysig nostalgitripp. Bra att lyssna på när man inte kan sova också. 
- Dagens Nyheter - tycker plötsligt de har så mycket mer intressanta artiklar än SvD, som jag är uppvuxen med. Tack Johannes för att jag får låna er prenumeration :)))
- Black Mirror - alltså, har väl tipsat för men grrrym serie på Netflix ju. Kanske inte precis innan man ska sova (framtidsdystopi om hur tekniken kommer förstöra oss ännu mer som människor) men sååå intressant och spännande. 

Contente en dimanche soir

Gamla bilder från en riktigt härlig kväll vid Gruissan.
 
Såå oerhört mysigt att ha ätit, borstat tänderna och dra på sig pyjamasbyxorna och se att klockan inte ens är nio än. Haft en bra dag, morgonen med franskaplugg och yoga, eftermiddagen med barnen. Vi hade picknick i trädgården, sedan åkte vi till en park, gungade, cyklade och ritade teckningar under klätterställningen. Jag har jobbat 22,5 aktiva timmar denna vecka, alltså inte inräknat när jag är hemma och redo att jobba.Ganska standard för en vecka, kommer sällan upp i mina 30 maxtimmar. Men från och med nästa vecka ska jag börja hämta från skola igen, så då borde det bli något mer! Trivs med att jobba, vill ju känna mig nyttig och meningsfull liksom.
 
Nu ska jag surfa lite bostäder i Lund. Vet ej om det är vinet i min kropp eller bara allmänt att livet känns skönt men alltså - förnöjd / för nöjd.
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.