Vecka 38 - 2017

En bra vecka har passerat och blivit ny måndag, med åska utanför. Jag började veckan med lite sömnproblem och oro men det ordnade upp sig bättre mot slutet - svårt franskaplugg till trots.
 
Ögonblick från min vecka
 
Tittade på La La Land hos Marina på tisdagen. Riksmysigt. Och såg reklam för svensk bok i tunnelbanan. Vet ej vad originaltiteln är dock?
(Nästan) alltid själv sista biten på bussen. De har roliga säten längst bak, verkligen för umgänge.
 
Lätt att passa tvååring när han bara går omkrnig och klipper gräsmattan haha <3 kaffade även Tinder i måndags, för fyrahundraelfte gången.
 
I onsdags var jag på zumba! Så himla roligt, om än något sent, 21-22. Men men, ska gå igen. De släckte ned lokalen och så dansade vi med bara en diskolampa och såna där armband som lyste upp. Världens fånigaste smile hade jag.
 
Lördag morgon, ute på joggingtur. Det är så kallt på morgonen jämfört med eftermiddagen. Kan bli 28 grader efter lunch men startar runt 10 tidigt på morgonen. Fina himlar i alla fall, och dimma över fälten.
 
Animaparc med barnen i lördags - vi klättrade, såg djur (bland annat en get som sprang fritt!) och åkte grejer. Har ju haft frikort där hela sommaren, men nu närmar sig de sista besöken. Kanske var detta till och med?
 
Igår, söndag, pluggade jag färdigt hela min läxa (första gången jag hinner klart i tid!) och förbannade det här språket ännu en gång. Och så var vi på utflykt, jag och barnen, i en park. Tränade lite! :)
 
Saker jag tänkt på
 
- Världens undergång. Ja här började vekcan och sömnproblem, med nya naturkatastrofer i Mexiko och insikten om att det bara kommer att bli på fler och värre sätt som naturen slår tillbaka mot vår fåniga art. Känns tungt.
- Också tänkt på Sverige, utsatta människor som kommit från andra länder och Morgan Johansson som bara verkar satsa på att skicka tillbaka, skicka tillbaka. Såg inslag i Aktuellt om unga marockaner som bor på Stockholms gator, och huvudåtgärden nu verkade vara att vänta tills de blir myndiga för att sen skicka tillbaka dem till Marocko? What. Vet heller inte riktigt varför de kommit hit därifrån, men jag menar, resonemanget känns i alla fall på ytan så orimligt. Känns som attityden bara blir hårdare och hårdare, med nazister som marscherar omkring på öppen gata också. Snyggt.
- Att plocka fram systemkameran igen! Har inte fotat ordentligt sedan min Europatripp. Får ta tag i det och dokumentera lite bättre! Blir roligare för bloggen också, inte bara mobilkamera och photobooth.
 
Tips, favoriter och annat kul
 
- Astrid Lindgren på Spotify. Lyssnat på hela Madicken nu och åh vilken mysig nostalgitripp. Bra att lyssna på när man inte kan sova också. 
- Dagens Nyheter - tycker plötsligt de har så mycket mer intressanta artiklar än SvD, som jag är uppvuxen med. Tack Johannes för att jag får låna er prenumeration :)))
- Black Mirror - alltså, har väl tipsat för men grrrym serie på Netflix ju. Kanske inte precis innan man ska sova (framtidsdystopi om hur tekniken kommer förstöra oss ännu mer som människor) men sååå intressant och spännande. 

Contente en dimanche soir

Gamla bilder från en riktigt härlig kväll vid Gruissan.
 
Såå oerhört mysigt att ha ätit, borstat tänderna och dra på sig pyjamasbyxorna och se att klockan inte ens är nio än. Haft en bra dag, morgonen med franskaplugg och yoga, eftermiddagen med barnen. Vi hade picknick i trädgården, sedan åkte vi till en park, gungade, cyklade och ritade teckningar under klätterställningen. Jag har jobbat 22,5 aktiva timmar denna vecka, alltså inte inräknat när jag är hemma och redo att jobba.Ganska standard för en vecka, kommer sällan upp i mina 30 maxtimmar. Men från och med nästa vecka ska jag börja hämta från skola igen, så då borde det bli något mer! Trivs med att jobba, vill ju känna mig nyttig och meningsfull liksom.
 
Nu ska jag surfa lite bostäder i Lund. Vet ej om det är vinet i min kropp eller bara allmänt att livet känns skönt men alltså - förnöjd / för nöjd.

Vecka 37 - 2017

Veckosammanfattning! Förra veckan blev jag frisk från cysta, pluggade mycket och var med barnen. Det började bli kallt (riiiktigt kallt jag har gått omkring med trippla lager kläder) och jag kikar mot vårkantens studier. Har känts ganska tungt stundtals men också bokat in att min kära far ska komma och hälsa på i oktober.
 
Ögonblick från min vecka
 
Katten hos min franskalärare i måndags. Så gosig! (Och jag har lektioner hemma hos min lärare ja, oftast bara vi två, very exclusive)
 
Var på biblioteket och kände mig fräääsh 
 
Promenerade ensam i stan, förnöjd.
 
I tisdags var jag och Marina på bio för hörselskadade - aka franska med undertext. Superbra!! Vi såg en film som heter Otez-moi d'un doute, vilket betyder typ "ta bort mina tvivel" och den handlade om en man som fick reda på av en läkare att hans pappa in fact inte var hans riktiga pappa. Väldigt fin och rolig och sorglig samtidigt, om familjeband.
 
Resten av veckan blev lite deppig för mitt psykes del, men tröstat mig med godis från Ikea som Marina och João fixade åt mig på Ikea :) Lakrits, marabou daim och lingondricka är inte helt fel.
 
Saker jag tänkt på
 
- Att jag tänker så mycket på mig själv. Helt otroligt. Lyssnade på antropolog om millennie-generationen lite idag om hur millennials behöver ständig bekräftelse utifrån och är väldigt självcentrerade - arbete ska kännas meningsfullt för mig etc etc och känner hjälp det är ju jag.
- Cravear saker hemma som vi inte har. Bra på vissa sätt men är också lite trött på att inte bo själv och bestämma själv, designa min vardag yada yada. 
- Jag pratar inte så mycket med folk hemma längre? Har blivit dålig på att svara på meddelanden, orkar inte ringa upp... Allt flyter iväg typ. Mest när jag är deppig som jag sträcker mig mot Sverige lite. Hm. 
 
Tips, favoriter och annat kul
 
- Lorde :) Ska lyssna in mig riiiiktigt ordentligt inför konsert i Paris 5 oktober! :D
- The Big Five-personlighetstest. Varsågoda (kan vi jämföra resultat sen?)
- Tallulah, på Netflix. Lite tung men fin också, om moderskap typ. Ellen Page i huvudrollen, bara det!