#WhiteMonday

 
På fredag är det Black Friday. Svart och sorgligt, enligt mig. Men hittade detta grymma idag, tyvärr lite för sent men bra för nästa år? Mot konsumtionshets och slit-och-släng-samhället, för främjande av företag som arbetar efter cirkulär eller delbar affärsmodell. Hur bra??? Skicka in på whitemonday.se för mer info och inspo :)

Saker jag vill ta med mig från Frankrike

Om tre veckor åker jag. När jag kommer hem vill jag rensa rensa rensa bland prylar. Tror att om jag inte gör det innan jag flyttar iväg igen kommer det aldrig hända. Kommer starta om livet igen med nya vanor och ny vardag, nytt hem, nya människor. Hoppas kunna hålla kvar en del saker dock...!
 
Franska - herrejävlar om jag kämpat i månader med detta språk och sen aldrig mer använder det. Nej nej nej. Måste hålla igång lite i alla fall, åka till Frankrike ofta typ. Och fortsätta kolla franska grejer på Netflix :) Jag pratar ju knappast flytande, men är väl på nivå B1, för ser som känner till de där europeiska språknivå-grejerna. Gjorde i alla fall ett prov häromdagen för A2 och det var alldeles för lätt!
 
Köpa nybakat bröd ofta - Frankrike är ju känt för sina baguetter och det är sant att det är en speciell brödkultur. Hur nice är det inte med bröd till maten dock? Och att flera gånger i veckan gå till bageriet, mmmysigt (dyrare i Sverige väl dock...)
 
Efterrätt - :))))) Nej men det är väl något jag både vill och inte vill ta med. En gång i veckan kasnke är lagom ??
 
Yoga - Har ju börjat yoga här och d nice. Gör inte varje dag längre men försöker några gånger i veckan i alla fall!
 
Städrutiner - Tänk att ha rutin på att städa. En gång i veckan röja upp och dammsuga, en gång i månaden städa ordentligt. Dreamy. Städat mycket mer här än hemma och hoppas kunna hålla någorlunda ordning och rent i framtiden också. Och tänk att ha burkar för sina flingor istället för fula kartonger. 

Mansdagen och flygplan

Söndag. Utflyktsdag. Aeroscopia har vi varit på, flygplansmuseum där man fick gå ombord gamla plan bland annat. Ganska coolt. Och gillar interaktivt! Kändes sponsrat av Airbus dock, Europas flygindustri har ju sitt center här i Toulouse.

Passande att vara på ett museum om en så länge (fortfarande väl) mansdominerad bransch just idag på internationella mansdagen! Äntligen! Som vi väntat! Barnen firar genom att vara extra krångliga och jag genom att fundera på smink. Och vara lite frustrerad över att nu när mannen i huset Alex är hemma från Sverige så vill inte femåringen vara med mig längre, eftersom pappa kan finnas tillgänglig istället. Suuck au pair-liv när man försöker hjälpa till men bara får ett "pas toi!" (vilket betyder "inte du") till tack. :-)))
 
Hem om tre veckor! Fortfarande inget hundraspikat boende för våren, men troor jag har det under kontroll. Blivit besatt av Bianca Ingrosso också jaha. Kollade på massa Let's Dance-klipp igår?? Också satt jag och kollade upp andra utbildningar, typ om man inte skulle ta och läsa samhällsgeografi istället? Äh, får väl börja någonstans, kan ju alltid byta till hösten om det känns så. 
 
Nu är det siesta och jag tänkte spendera den framför datorn. Håller på att ladda ned iMovie också men över en timme kvar, så hinner nog inte börja fixa så mycket... 
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.