Bordeaux III

Bonjour! Jag var i Bordeaux ett drygt dygn med Rachel från Kanada fredag lördag för två veckor sedan. Vi maxade verkligen tiden och jag tog galet mycket bilder, så delar upp inläggen i tre - här är del ettdel två och nu till tredje och sista delen; vyernas stad. 
 
Fotade en del vid vattenspegeln, som var fruktansvärt fin i solskenet - med barn och hundar och vuxna människor som gick runt på det tunna tunna lagret vatten. Fotade massa främlingar, särskilt en man med sin hund, och promenerade sedan bort till marknaden vi sett dagen innan där det fanns verkligen hur mycket grejer som helst; kul att se men alldeles för stort.
 
Kul med gatufotografering! Plus hur FINA TRÄD? 
 
Började bli lunchdags så efter att ha valt bort marknadens crêpes och mackor med vitt bröd (och marknaden vi först varit på, som kändes lite långt borta plötsligt) gick vi till restaurangen jag sett innan; La Belle Époque. Där försökte jag hitta något vegetariskt utan resultat men när jag frågade de så visade det sig att de hade en supersallad på menyn, så jag tog den. Visade sig att det faktiskt var en supersallad, så gott och precis vad min kropp längtade efter tbh - grönsaker! Vi åt medan folk blev nekade bord pga fullt - tur att vi hann dit innan dess! Poppis ställe, bara öppet 12-14 och sen 19:30-22:30 på kvällen. 
 
Efter maten rörde vi oss mot operahuset igen, där det delades ut rosor av muslimer - en manifestation för att motverka hat och intolerans, som jag förstod det. Fint! Vi kikade in på själva operan också, riktigt mäktig byggnad.
 
Vi gick sedan mot stora parken och köpte på vägen med oss en flaska vin från ett vinotek - rosé från bordeaux kändes passande. Planen var att sitta i parken, dricka vin och äta de snacks vi kör från marknaden på morgonen, men tvärtemot vad vi trott så visade sig det att flaskan vi köpt hade ”vanlig” kork och inte skruv, som det sett ut som. Och utan öppnare - inget vin. Vi beslöt att spara det till en annan gång och satt och lyssnade lite å Stromae och åt konstig kanderad frukt istället. Blev fina bilder också. 
 
Sedan begav vi oss tillbaka mot vattnet och vattenspegeln. På långt håll var den på, alltså rökig som här, men den hann stängas av innan vi kom fram. Badade fötterna lite och jag fotade massa mer innan vi till sist promenerade hela vägen tillbaka till vårt hostel, lite längre än vi först tänkt. Ganska trötta här, men vi blev i alla fall i perfekt tid till tåget som var alldeles för varmt och med säten åt fel håll. Jag sov lite på tillbakavägen också, trött men ändå väldigt väldigt nöjd! 
 Kom ihÂg mig?
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.