Bordeaux II

Bonjour! Jag var i Bordeaux ett drygt dygn med Rachel från Kanada fredag lördag förra veckan. Vi maxade verkligen tiden och jag tog galet mycket bilder, så delar upp inläggen i tre - här är del ett - vinets stad - och nu kommer del två! Marknad i sagostad.
 
Le petit déjeuner.
 
Vaknade strax efter åtta, trött trött trött. Gick ner till frukosten och skämde ut Rachel lite genom att fota henne och maten med systemkamera :)) Sedan gjorde vi oss i ordning för att dra iväg, jag missade den deadline jag själv satt upp för oss (klara klockan tio) men snart hade vi alla fall lämnat rum, låst in vårt bagage och var ute och gick igen. Rachel ville gå till en specifik båge/valv/port som hon sett på kartan, men på vägen dit passerade vi. En. Marknad! Och alltså! Första marknaden jag varit på här och det var fantastiskt, jag var typ i extas över allt fint att fotografera haha. Vin, ostar, kött, grönsaker, frukt, bröd, bakverk, tapas, blommor, fisk alltså aaaallt!!! Vi lovade att vi skulle komma tillbaka för revansch på vin och tapas och köpte även med oss lite kanderad frukt och salta mandlar.
 
Marknad aka fotoparadis. 
 
Sedan passerade vi en second hand-butik på vår fortsatta väg mot valvet som vi gick in i. Massa fina kläder. Dock en ganska tråkig upplevelse, för jag tog en bild där inne och butiksägaren blev jättearg. Han visade på en skylt med fotoförbud som jag missat och fast jag sa förlåt förlåt je suis désolée jag såg inte jag är verkligen ledsen så bad han oss lämna butiken :—)) Äh blev faktiskt lite, inte chockad men alltså, va? Vi kom till valvet som var fint och gick sen in i annan supercool prylbutik sen men jag kände mig mest bara ängslig över alla grejer. Pratade lite med Rachel om det på väg ner mot vattnet. Kände mig bara orolig, en kombo av foto-incidenten och sen prylhets tror jag.
 
Den ökända bilden som fick oss utslängda ur en butik :--))
 
Kom ner till vattnet i alla fall och ett jättegulligt café med glass, kaffe, kanéleer och andra diverse bakverk. Köpte en caramel latte och en liten kanel att dela på, bara för att prova. Medan vi väntade på kaffet frågade jag om jag fick fota där; javisst! Jag höll på att få en extra kanel sen för hon glömde att jag redan fått en haha och sedan satt vi vid myror de l’eau i solen och latten supergod och allt började kännas bra igen. 
 
Gratisreklam för mysiga caféet :)
 
Vattenspegeln! Som ni kommer få se mer av... Kom ihÂg mig?
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.