Vecka 10 - 2017

Lite trött på vardagen vecka 10. Trött på att vakna upp till plötslig snöstorm och behöva åka genom hela stan till exempel. Men, börjat läsa novellbok, fått smaka på solen och ändå haft en del trevligt sällskap.
 
Ögonblick från min vecka
 
Måndag och sol på jouren! Härligt tänkte jag...
 
... men snön slog snabbt tillbaka.
 
Ljusglimt dock att Good lovin' släppts på Spotify. Och köpte croissant mitt på dagen. Kept me going.
 
Sen var det onsdag och jag träffade en gullig katt. En som buffsade riktigt bra, kändes tryggt.
 
Partyfredag! Gick ut och dansade med Ellen, något vi inte gjort sen Popaganda 2015? Whaatt
 
Demonstration för flyktingamnesti för ensamkommande unga och human migrationspolitik på lördagen. På medborgarplatsen samlades tusentals människor från hela Sverige. Det var jobbigt men kändes viktigt. Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpa, var organisationen som stod bakom det hela. 
 
Saker jag tänkt på
 
- Mello. Så besviken. Men, vad kunde man vänta sig när Loreen åkte ut liksom? Heja Dressmann.
 
- Mat! Kollat så mycket recept i långsamma receptionsdagar, som jag mejlar mig själv. Satt och klippte och klistrade lite igår i min "inspo-bok". Vill verkligen ha med mig lite idéer till Frankrike! Men blir bara att jag kollar på festmat och desserter haha, inte så mycket vardag...
 
- Tänkt mycket på världen, som vanligt :--)) Nä men fasen vad det inte rullar på åt "rätt håll" i Europa just nu? Ungern som på riktigt SPÄRRAR IN MIGRANTER I LÄGER? Så sjukt och vidrigt. Och sen att man ska vara i Frankrike när det är presidentval... Nog för att det är kul med kvinnlig president men alltså pas Le Pen, s'il vous plaît.
 
Tips, favoriter och annat kul
 
- Granola kan man göra. Till exempel såhär. Lätt och gott, mest kul att ha i en burk. Känns väldigt bloggigt? Alltså inte typ det godaste jag ätit men gillar bara att pyssla med saker när jag har den orken.
 
- Första hjälpen för barn. Fått massa videos av au pair-förmedlingen som jag tittade på i veckan - vad man ska göra om barn t.ex. sätter i halsen, är medvetslösa, bränner sig, får i sig något giftigt etc. Hoooppas jag inte behöver använda kunskapen, men ändå så viktig att ha. Tycker verkligen det borde tryckas på mycket mer i skolan - och på arbetsplatser! Hjärt- och lungräddning är ju något man måste repetera typ tusen gånger...Kom ihÂg mig?
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.