Tre funderingar inför Au pair-liv

Idag har jag jobbat i en ganska långsam (läs: död) reception, så har haft tid för bloggläsning och funderingar. Letat lite bloggar från franska au pairer och deras liv i Frankrike, speciellt en i Nantes. Himla kul att få läsa om hennes vardag :) Tänkte dela några reflektioner som kommit upp. För det första; jag känner mig gammal? Eller i alla fall ganska mer mogen jämfört med den au pairen jag läst mest om. Hon åkte iväg 2012 och skriver typ så som jag bloggade 2012; skillnaden är att hon var 19 år då, medan jag var 15. Kan ha att göra med min syn på konsumtion också (kanske ej kommer posta bildinlägg med mina nyinköp från H&M, precis), eller helt enkelt sättet hon skriver, så ska väl inte döma alltför mycket. Jag är himla fördomsfull alltså haha...
 
En annan reflektion är; hjälp??? Ska jag på riktigt åka till en helt ny plats, bo hos en familj jag inte känner och kommunicera på ett språk jag inte kan? Wtf, vem gör ens så? Tror jag fokuserat så mycket på själva avresan och allt som ska fixas att jag glömt lite att jag faktiskt ska bo där också. Tänkt förut på att jag kommer sakna familj och vänner, men alltså har jag insett hur jag verkligen kommer vara utan dem? Tur att skype finns i alla fall, men jag har liksom daglig kontakt med så många människor jag inte kommer att kunna träffa där... Och tänk om jag inte hittar nån annan jag klickar med? Oh my oh my. Borde jag leta efter folk att träffa redan nu? Kommer ju vara ledig mitt på dagarna ofta, samt kvällar och helger, så beaucoup des temps att träffa andra au pairer. Finger's crossed verkligen att det blir bra.
 
Det här med mat också! Käkar ju vegetariskt nu för tiden, något familjen förstår och respekterar men också har påpekat kan bli lite knepigt ibland, eftersom det vegetariska utbudet inte riktigt matchar Södermalm i Stockholm, om man säger så. Har tänkt fixa en liten receptsamling att ha med kanske, borde typ öva upp några basrätter som jag kan bidra med? Fast tänker att allt löser sig på plats också. Internet is my friend och man får väl prova sig fram med de produkter som finns! Jag är ju inte så kräsen i matväg egentligen, så borde nog gå bra. Bönor och baguetter åt folket!Kom ihÂg mig?
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.