Finalement

En suddig bild som beskriver stressen när jag faktiskt kom fram till Paris, nio timmar senare än planerat. 
 
I made it, peppar peppar (poivre poivre)! Till mitt hotellrum i alla fall. Fasen, på en timme i Paris hann jag göra bort mig mer än under hela resten av resan. Men så förväntas man ju prata franska här. Och jag är trött och kommer som osäker ensam tjej som inte vet vart jag ska - plus förstår fasen inte vad de säger. Lyckades småprata litegrann med taxi-chauffören men min tidigare plan att gå ut och köpa middag övergav jag så fort jag fick stänga om mig här på rummet. Äsch, banan, te och smörkex (<3) är också middag!
 
Tänker att jag ska göra en ordentlig utvärdering av den här resan som gått via marken istället för luften. Men det får bli i helgen eller när jag nu får tid. Nu har jag duschat, dragit på mig min kent-ros-tröja (åååhh <3) och gör mig redo att krypa till kojs. Imorgon bär det av härifrån ännu längre söderut, mot Toulouse och värdfamiljen! 

Halvvägs

 
Jag är i Amsterdam! Klev av bussen för nästan en timme sen och möttes av vårvärme, påskliljor, cyklar- och en söt lukt av weed. Jo jag tackar. Sitter på ett café nu och beställt in lite omelett, blir lunch innan nästa buss avgår mot Paris klockan tolv. Önskar jag hade möjlighet att promenera runt lite mer i min väntan - får så himla ont i hela kroppen av att sitta på en buss länge. Gick inte att fälla sätet heller så har kört många powernaps istället för lång nattsömn. Funkar också! Förutom den långa väntan innan så gocl bussfärden väldigt bra. Känner mig lite ofräsch och sliten nu dock. Spontana reflektioner är so far so good men hade varit kul att resa med någon annan. Blir sugen på tågluff! Dock med lite mindre bagage... släpar på 40 kilo packning, så tar mig varken runt snabbt eller långt. 
 
Undrar lite om jag sabbat min mobil, touch-knapparna funkar knappt. Hoppas på det bästa!
 

Update

 
Sitter på ett café i Köpenhamn och svettas av adrenalinstress och inomhuskvalmighet. Utanför regnar det. Men buss hörni! Problems already. För en stund sen ringde en person från mitt bussbolag och sa att min buss blivit inställd på grund av tekniska problem med fordonet - wow, tack! Mindre än tre timmar innan avgång. Men alright, vad göra? Har bokat en ny buss senare ikväll (med annat bolag!) och hoppas på det bästa. Kommer fram åtta timmar senare och får även ett byte på vägen, men ändå typ smidigare än flyg då jag måste ta mig till flygplatsen och övernatta en natt till nånstans i Köpenhamn eller Paris annars. Hm, vet ej vad som är bäst egentligen men håller tummarna för att detta funkar nu!
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.