Dagarna går

Igår somnade jag på spårvagnen. Igen. Inte somnade helt men ni vet så att huvudet nickar upp och ner och låtarna spelas spelas i hörlurarna men du vet inte riktigt när en tar slut och nästa börjar. Jag har ju 34 minuters spårvagnsväg till stan och allt som allt tar det mig en och en halv timme att åka in kollektivt. Lite fortare om jag tar bilen till spårvagnen. Och mycket fortare med bil hela vägen - en halvtimme kanske. Men då ingår parkeringshelvetet som är Toulouse. And I really can't. När min mor och syster var här behövdes en extra TIMME inne i stan innan vi lyckats parkera rätt och riktigt, i ett supertrångt parkeringshus med avgift. Så mycket transportkrångel den helgen, orkar knappt gå in på det. Det involverade stopp i kollektivtrafiken och dubbla Uber i alla fall.
 
Tänker på hösten hösten hösten. Krånglar med barnen. Skrattar med barnen. Imorgon ska jag på utflykt med Nounou och ha min sista franskalektion på dagtid, sedan blir det kvällskurs nästa vecka. Jag göra yoga varje dag. Ikväll kanske vi ska äta tacos (hoppas!). Borde köpa nya kläder kanske. Det blåser (typ) storm ute idag. 
 
Midsommar har firats. Svenskaste jag varit med om typ haha, så himla konstigt. Min ålder passar inte in nånstans känns det som, skandinaviska föreningen lockar liksom inte mycket unga vuxna (herregud vuxen? nja) utan mer barnfamiljer och sambo-par och sånt. Att sjunga snapsvisa med dem kändes liksom som att sitta med sina föräldrar. No offence! :)
 
Nä nu orkar jag faktiskt inte skriva mer för stunden. Tog massa kraft bara att få ihop detta. Här får ni lite bilder istället. Hejhopp. 
 
På utflykt med syster mamma, barnen och Alex. Too hot.
 
Me and sis.
 
Så god mad från restaurangkväll när mamma och Tuva var här! Mm-mm vegetarisk tallrik is the best tallrik.
 
Är de släkt eller...?

Vin chips och filt - vi satt utanför deras airbnb-vandrarhem och pratade i natten. 
 
Midsommar!
 
Ännu en röstningsomgång och jag i bilen dying from heat.
 
I förrgår - lunch, Maxou med blommor (sååååå fina) och fika med Marina (psykolog från Brasilien som går samma språkkurs som jag) i stan. Scones! 

Fyraåring, pool och siesta

Livet idag är chill. Fyraåringen sover i hängmattan och jag vaknade precis (visserligen med ett stressryck) från en liten nap. Det är för varmt att leva men jag och Marie fyllde poolen imorse (!) och eftermiddagens planer är endast att bada, picknicka, blåsa såpbubblor och kanske sjunga lite (fast A brukar tyvärr inte uppskatta min sång) innan vi går och hämtar M hos nounou. A har varit på fint humör med mig (hon slutade skolan innan lunch så vi hänger hela eftermiddagen) och jag känner mig ganska lugn.
 
Igår förmiddag krisade jag lite - livsstress över att inte kunna sluta livsstressa :--)) Hej ung och vilsen. Har sökt skola i höst men vet ej om jag kommer in. Vet ej vilket land jag ska bo i. Vet ej vad jag ska göra. Möjligheter som ibland känns spännande och kul och ibland bara för mycket mycket mycket. Och jag bannar samtidigt mig själv för att jag tycker saker känns jobbigt - att jag har svårt med val och att jag inte tycker jag är en sån som "lever livet", you know, jag carpe diemar inte tillräckligt och lyckas inte äventyra när jag har möjlighet till det etc etc. Livrädd för att leva, dödsrädd för att dö är mitt to-go.
Sedan yogade jag och pratade med Amanda. Ett sånt där himla bra samtal. Livets mening. Allt kändes bra igen och eftermiddagen var skööön. Satt ute i trädgården hela dagen. Läste. Åt potatissallad och falafel. 
 
På fredag kommer mamma och Tuva hit! Ska se om man kan lägga upp en liten helgplan till dess. Imorgon ska jag nog dra till stan och köpa kläder. Trettiotre grader kräver en egen garderob.

En fredag i stan

Här kommer ännu en dagssammanfattning då; idag har jag haft lektion och sedan vandrat runt i staden. Köpt en "kaffe" från minibutik och smuttat på. Suttit på café i Jardin des Plantes och pluggat lite franska. Lyssnat på morgonpasset och vandrat i park. Halvletat mat utan framgång. Hemfärdens transporttid: över två timmar. Mmm, vänjer mig aldrig. Varit mycket själv idag, men ganska nöjd och harmonisk.
 
Nåt annat kul att säga? Pratade om vad man får skämta om på lektionen, efter sexistisk humorvideo lärare visade förra veckan. Jag har börjat kolla Twin Peaks, också lite obekväm kvinnosyn där. On another note; nästa helg kommer mamma och Tuva hit! :)) Ska visa dem allt jag kan! Imorgon blir det nog bébégym med tvååringen och kaanske flygplansmuseum, vi får la se. Ska bli superdupervarmt i helgen, över 30 grader håhåjaja (fast det är bara början av sommaren...)
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.