Vecka 1 - 2017

(Fortsätter sno koncept - här är en veckosummering från första veckan på året! Tänker att det kan bli kul att titta tillbaka på, särskilt om jag flyttar till Frankrike...)
 
Ögonblick från min vecka
 
Övade kartor på jobbet och såg Sherlock på kvällen.
 
Badade med superhärlig badbomd jag fick i julklapp - är dock ingen badexpert så insåg när jag klev i vattnet att jag inte skruvat upp värmen ordentligt - attans. 
 
Riktigt vinterväder denna vecka! Kallt och vackert.
 
Tog med kameran till jobbet och fotade lite på lunchen - med Amanda hela vägen från Österrike i hörlurarna!
 
Snö och Filmstaden Söder - får representera vädret och bio-filmen jag såg i lördags - Måste gitt. Riktigt bra, rekommeneras!
 
Tjugo år gammal = systemetmyndig.
 
Kom hem och in från kylan på min födelsedag till tårta och presenter med familjen <3 
 
Tapaskväll på tjugoårsdagen! Supergott, åt faktiskt tapas när jag blev 18 också.
 
Fick en krona av Sam! ♥
 
Brunch på lördagen med la familla. Greasy Spoon levererar! (Dock väldigt kallt att sitta vid dörren...)
 
Johannes kom tillbaka till snapchat efter en lång tid med fruktansvärd framkamera - lyckan är total! Och söndagen spenderade jag med Lisa - vi lagade lasagne, såg dokumentär, åt marrängsviss och pratade. Alltid mycket att prata om!
 
Saker jag tänkt på
 
- Jag trodde aldrig jag skulle bli en människa som inte tycker om min egen födelsedag, men de senaste årens utveckling har tyvärr fört mig dit. Det här med att det finns höga förväntningar på att ha kul, det blir sällan bra för mig. Med det sagt är jag väldigt glad och tacksam över min fina familj och vänner som uppvaktade mig under dagen!
 
- Kanske på grund av födelsedagen, kanske på grund av pms, kanske på grund av mitt kognitiva schema - har haft väldigt mycket ångest och oro den här veckan. Fredagen var värst. Ifrågasatte allt allt allt, hela hösten, mig själv som människa, mina livsval. Inte så kul. Men lördag och söndag har varit lugnare, och jag har försökt att bara lyssna på peppig musik. Känns som att jag är tillbaka.
 
- Hur hanterar man nazister egentligen? De som vägrar lyssna/förstå. Hittade riktigt rasistisk tråd på twitter och började nysta i den och anmäla konton hit och dit - så började en Nordfront-människa argumentera med mig. Blev några lönlösa svar för döva öron och sen en block. Känns inte så konstruktivt men alltså - vad kan man göra egentligen?
 
Tips, favoriter och annat kul
 
- Jane the Virgin är tillbaka med ny säsong på Netflix! Loooove it, så kul och mysigt. Berättarröster är verkligen min grej.

- Ed Sheeran släppte nytt i fredags, lyssnade på dem under en promenad i frsök att bli kvitt jobbiga känslor. Och det släppte en stund! Gillade särskilt Castle on the Hill.

- Måste Gitt, som sagt, på bio nu! En jag kännerisch, är med, David Nzinga. Han spelar bästa vän till huvudpersonen, en ung man från Jordbro som går runt på småbrott. Sitt liv dokumenterar han i en bok, som en dag råkar hamna i händerna på en bokredaktör som vill publicera den. Väldigt rolig film men med djup och bra skådisar! Ett litet minus är bristen på kvinnliga karaktärer. Kul med mycket pendeltåg dock! ;)

- The Swedish Theory of Love, är dokumentären jah och Lisa såg idag. Tycker den är så himla intressant! Såg den första gången på Way Out West i somras och blev helt tagen. Den ifrågasätter indivdualismen och självständighetsnormen i Sverige, och redogör för hur vi blir allt ensammare. Oavsett om man håller med eller inte så är den definitivt tankeväckande! Och om inte annat är fotot kul att observera. Finns på SvtPlay till april!


Anonym    ï     ï  

vafan hanna jag tänkte ju också sno det här konceptet!!!!! lol men fett kul att du kör gillar det starkt

Svar: Men köör!
Hanna Hasselqvist


Kom ihÂg mig?
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.