Årssummering 2016

Hej bloggen! Nytt år nytt jag. Nä, skämt å sido - faktiskt blivit sugen på att ta upp bloggen igen! Och tänkte sno inläggskoncept rakt av från min favorit Elin Kero, Nevnarien. Så här kommer min egen version av hennes årssammanfattning;
 
Beskriv året med tre ord
 
Händelserikt, föränderligt, slitigt. 
 
Det har gått så mycket uppochner det här året. Har jobbat på som sjutton både med skola och arbete, men har också haft perioder av lugn/tristess, som innan jag fick jobb, och de två veckor nu på slutet som jag spenderade hemma, sjuk i körtelfeber. Rest mycket, lärt mig en massa nytt och framförallt den stora förändringen att kastas ur/kasta sig ut från skolan och plötsligt stå helt fri. Får helt nya perspektiv på livet plöstligt, på gott och ont. 
 
Sista nedräkningen.
 
The true face of körtelfeber (precis i början och i fas tre av fem).
 
Fantomen på operan och Halloween.
 
Frukost och middag.
 
En härligt solig frukost och en påklädd volontär.
 
Studenter to be och dikeskörningen.
 

Årets bästa bild(er)
 
Gillar verkligen de här tre från Kerala. Ovan är vid våra communityn Chamavila och Manjadivila, där vi intervjuade människor dagligen med tolk. I mitten är Johannes och Tilde i Sreekaryam och längst ned en Rickshaw på vägen mellan Loyola /där vi bodde) och Sreekariyam. Den understa bilden har jag utskriven och inramad på mitt skrivbord :)
 
Mobilmässigt gillade jag denna bild väldigt mycket, från China Town, London - gillar hur kompositionen blev. 
 

Vart reste du? 
 
Jag var först i Kerala i södra Indien tre veckor med klassen för fältstudier. Det var galet intensivt, jobbigt och alldeles alldeles underbart. Sedan åkte jag under sommaren till Italien/Slovenien med Oscars ungdomskör, där vi deltog i körtävlingar i Gorizia och turistade i Venedig. I augusti bar det av till Göteborg för Way Out West. Och på hösten blev det en sväng till London med familjen, för Warner Bros Studios, shopping, teater. Vi har inte rest utomlands tillsammans på flera år, så det var speciellt. Till sist var jag i Köpenhamn två gånger, första vändan med ett stort kompisgäng och andra för att se Kent!
 
Bergstopp i Indien, gator och kanaler i Slovenien/Italien, blöta på Liseberg, London och Hogwarts, Köpenhamn 1 och 2. 
 

Vad såg du mest fram emot?
 
Jag ser sällan fram emot någonting utan att också ha ångest inför det, sadly. Studenten var jag taggad men också livrädd för. Körresan kändes spännande men läskig. Kent-turnén längtade jag och bävade inför. Men något jag vet att jag såg fram emot var i alla fall Tuvas artonårsdag! Känns fortfarande så himla kul, och konstigt, att hon numera är myndig :) Och sedan var jag också gryyymt taggad på Indienresan i början av året, det var så himla pirrigt, nervöst och spännande. Verkligen en resa jag kommer bära med mig livet ut. 
 

Gjorde du något som du aldrig gjort förut?
 
Massor!! Körde i diket, åkte studentflak, körde själv fram och tillbaka till Ryd (och firade midsommar utan familjen!), tävlade i körsång, bjöd minderårig på alkohol (oops), plockade skräp i 12 timmar, pluggade på universitetet och lärde mig ta mig an nya yrken som receptionist, konferensvärd och telefonist. Planerade trerätters till nyår också! Such a grownup. 
 
Chaufför, midsommartårta, två av höstens olika arbetsplatser, nyårskvällens förrätt och huvudrätt.
 

Vilket datum kommer du alltid minnas?
 
Har svårt med datum alltså. Men studentdagen är ju helt klart något jag aldrig glömmer (hoppas jag!). Det var väl den 9 juni (tack Facebook). Var vaken från klockan fem till fem, champagnefrukost, fotografering, brunch i matsalen, hälsningar i mössorna, fina tal av lärarna (oj vad jag grät med kroppen full av bubbel och känslor) och sen utspringet. Flaket (galet kul men vill aldrig göra om), tårta och mer bubbel, studentmottagning, slutskiva, bad i Tanto. Fantastiskt. 
 
9 december - Wille lämnade oss efter 18 år. Jag hoppas han har det bra däruppe med Malte nu <3
 
17 december - Kent gick i graven. Jag satt längst bak i Tele2 Arena med kliande hud och brännande körtelfeber och grät. Bra spelning. Bitterljuvt, som man säger.
 
 

Vad lyssnade du på?
 
Kent Kent Kent. Väldigt mycket, från mars fram till sommaren - där någonstans tog bl.a. festivalmusik över. En del Sia, Robyn, Panda Da Panda, Daniel Adams-Ray, Mando Diao... Sen kom Kent tillbaka. Min topplåt för året var dock Troye Sivan - FOOLS, eftersom jag länge lyssnade på den på repeat när jag inte kunde somna.
 
Här är mina topp 100 på Spotify;
 

Tre random
 
- Kollade massor på serier, bland annat Gift vid första ögonkastet. Jag och Johannes följde med spänning USA-säsongen. Är så intressant med relationer, beteende och psykologin kopplat till det!
 
- Slutade i princip äta kött helt.
 
- Gick på två första tinderdejter. Båda med norrlänningar! (Men nä fortfarande single ready to mingle etc etc)
 
Tre random bilder - middag ute med Hanna, Galantis-konsert och Paintball!
 

Det här åstadkom jag under 2016
 
- Tre veckors fältstudier i främmande land med intervjuer, observationer, tolk, kodning, sena kvällar, emotionell press, extrem värme.
 
- Ett färdigt gymnasiearbete bestående av 24 sidor fallstudie-rapport om kärleksäktenskap.
 
- Deltog i flera körkonserter, i Sverige och Italien.
 
- Tog studenten!
 
- Anordnade midsommarfirande på Ryd.
 
- Plockade skräp i 12 timmar på Way Out West.
 
- Fick jobb som backup-receptionist på Manpower.
 
- Fick godkänt i Franska - muntlig språkfärdighet.
 
Jag och Lisa på vår studentskiva (framtidstema), en av de första fonetik-lektionerna, lite midsommarmat och så vykortsskrivning från Trivandrum, Kerala.
 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
 
Ska försöka vara ärligare, mot mig själv och andra. Säga tack istället för förlåt. Ta upp kameran igen?
 

Planer för 2017?
 
Jobba som au pair i Frankrike!!! Det är min enda plan just nu. Går bara och väntar på besked.
 
 
 Kom ihÂg mig?
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.