Vecka 7 - 2017

Det är måndag eftermiddag och jag sitter trött med en kopp ingefärste på bordet och jordnötsrester mellan tänderna. Förra veckan var intensiv men på ett bra sätt! Känt massor av känslor, ganska övervägande positivt :) Känns som det vänder nu?
 
Ögonblick från min vecka
 
Måndagspeppad! Ser superkort ut, men är i alla fall i jobboutfit och kände mig glad, hade precis lyssnat på La La Land.
 
Ett viktigt och spännande Skype-samtal tisdag morgon - och jag ska flytta till Toulouse över sommaren!
 
 Vilken spännande tisdag - även alla hjärtans dag, vilket i vårt hus innebar efterrätt. En banankaka på gamla bruna bananer jag snott med från kontoret och så lite marrängsviss med hallon på det :) 
 
Efter morgonmöte blev jag utan uppdrag på onsdagen - så gick och promenerade med mamma istället för att jobba. Vi gick över en mil! Var ordentligt trött i benen efteråt, inte van att motionera så långt. Men mysigt med sol och fina vyer.
 
Och på kvällen pratade de om demonstrationer och strejker till protest mot utvisning av 18-åring efter 7 år i Sverige. Hur sjukt är inte det? Namninsamling här och längre artikel i DN här. Kändes fint att få se Globala på teven igen - kampen fortsätter! <3
 
Torsdag 08:00 - inget uppdrag än så blev film istället.
 
Fredag! Göteborg! Väntandes på Tilde.
 
Lördagsbrunch - vi promenerade genom halva stan för denna, och jag tänkte att denna brunch kan aldrig vara värt det - men den var det! Och det var mysigt att promenera också, fastän tråkigaste, gråaste vädret.
 
Sedan var vi på universeum - what a place! Senast jag var där var 2014 med Karro, och ääälskar det. Har allt; fiskar och vatten, regnskog och apor, värmekameror och rymden, kroppen, alger, kunskap och kreativitet etc etc etc :)
 
Och till lördagen lyckades vi få biljetter till Daniel Adams-Ray! Vi bara yes, perfekt det börjar kl 23 - vi hinner se mello innan! Så kom vi i (väldigt) god tid till klubben, lite frusna men redo - så visade det sig att klubben öppnade 23 medan Daniel gick på klockan ett. :--)) Mhm peppen gick ner lite. Men blev kul till slut, vi fick ju en riktig helkväll :)
 
Och så söndag kväll - bokade alla biljetter till Toulouse :) Kommer berätta mer om det snart!
 
Saker jag tänkt på
 
- Jag gillar verkligen mitt jobb (receptionsvikarie) större delen av tiden. Det är varierande med olika miljöer och människor och förhållandevis enkla, lagom tunga uppgifter. Men att ha jour är inte så jättekul alla gånger, särskilt inte som jag vill planera mina dagar. Fast klart skönt att inte få heltid ibland också! Önskar bara jag visste när jag inte skulle ha det...
 
- Jag spenderar massor av min vakna (och ibland inte vakna) tid emd att oroa mig. Så även denna vecka - krävande möten/samtal, frågor att svara på, beslut att fatta - men har också kunnat koppla bort och bara vara glad. Så himla bra känsla.
 
- När ska Trump petas egentligen? Och när ska orimliga utvisningar från Sverige sluta? När ska det bli mer fördelaktigt att åka buss/tåg istället för flyg? 
 
Tips, favoriter och annat kul
 
- Ta mello på allvar! Fast lagom allvar. Men alltså, så himla roligt att organisera betygssättning, bingo och betta på vilka som går vidare. Aldrig engagerat mig så som i lördags!
 
- Banankaka/bananbröd. Använd bruna bananer för tusan. Eller bryt i bitar och frys in! Smoothies for the win (rim rim)
 
- Ekoenkelt: Vägen till en hållbar livsstil, av Pernilla Johansson. Har läst boken i veckan och nu ska jag läsa bloggen också. Konkreta tips för att bli miljövänlig på riktigt, på individuell nivå. Lite väl mycket om typ kemikaliers påverkan på oss, jag är mer intresserad av hur det påverkar miljön, men på det stora hela väldigt inspirerande faktiskt, kände att jag behövde lite miljöpepp! Sen tror jag att det behövs tusen fler grejer, såklart, men jag mår bra av att känna mig medveten.Kom ihÂg mig?
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.