Vecka 6 - 2017

En ganska bra vecka tror jag? Skönt att jobba på samma ställe lite längre tid, haft öppningar 7-13 och jag älskar att öppna ställen, har alltid gjort. Ger också mer tid på eftermiddagarna! 
 
Ögonblick från min vecka
 
Fikade med Lisa på tisdagen - egentligen utöver budget men aa så kan det gå. Stockholmsfika är expensive.
 
Veckans arbetsplats - slutar aldrig förundras, så himla fint?
 
Onsdag - rågpannkakor och final av gift vid första ögonkastet, Australien. Ganska tråkig säsongsavslutning får sägas. Men nu ger vi snart norrmännen en chans!
 
Låtsades vara känd och snapchattade hela jobbdagen i torsdags - tycker det är så kul att se folks vardag där!
 
Lördagsmiddag! Jag och Tuva var hemma själva i helgen och passade på att laga lite god mat :) Mycket enklare när man är två haha... På lördagen blev det potatis- och rotfrukter med tofu i ugn och tzatziki. På fredagen åt vi matvetesallad med quornfärs och mozarella (länge leve rester!) och söndagen bjöd på spenat, ägg och feta på solrosbröd
 
Söndagspromenad upp till fin utsikt. Så himla soligt och härligt, fast jäkligt kallt och halt också. Lite orolig söndag för min del, mycket tanketrassel och trötthetskänslor. 
 
Fika hos morfar - han har alltid kanelbullar och kakor redo. 
 
Saker jag tänkt på
 
- Våren! Mamma köpte hem vårblommor och ute har jag sett de första snödropparna - BÄSTA!!! Blir så glad
- ...men har också varit ganska deppig, särskilt i söndags då som sagt. Trött och rastlös framförallt. Men promenera är alltid bra, och att hitta orsaken till tankarna - varför känner jag att det här är jobbigt? Just det, har inte gjort den här grejen - men då gör jag väl det då! Låter lite flummigt såhär men är ju väldigt konkret egentligen - att felsöka och åtgärda, i den mån det går.
 
Tips, favoriter och annat kul
 
- Läs enkla böcker som du gillar. Bara för att du gillar att läsa, inte för att imponera på någon annan eller lära dig massa nytt. Bara läs. Kämpat med böcker i månader bara för att sluka en ungdomsroman över en helg. Så otroligt skön känsla att bara kunna läsa läsa läsa och glömma omgivningarna en stund - saknat det. Nu var det Eleanor & Park av Rainbow Rowell jag läste, himla mysig!
 
- Flora & Frida pratade i sin podd i veckan om att ta socialt ansvar som tjej (bland tusen andra saker) och det var intressant. Analysen är inte den djupaste men det är kanske viktigt att bara gå på känsla ibland också, vad som känns bra och vad känns dåligt i magen liksom. De snackade om att som tjej ställa frågorna, fånga upp och känna av stämningen, anstränga sig för båda i en social situation. Känner igen mig så mycket, bra att reflektera över (för ALLA), så lyssna!Kom ihÂg mig?
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.