Vecka 5 - 2017

Veckan har varit upp och ner, några riktiga highs men också lows - stött på konstiga människor och känt mig drunknande i tristesspress. Men helgen har varit fantastisk, så det väger nog upp!
 
Ögonblick från min vecka
 
Hääärligt kolsvart måndag morgon - fortfarande med soundtracket från La La Land i öronen.
 
Tisdagsträning - var alldeles för tidig så för att undvika övriga människor i salen höll jag på med mobilen :) Körde bodypump för tredje gången och tror jag hade ganska bra vikter nu, det kändes ordentligt! 
 
Another torsdag, another reception. Väldigt lugnt på det här stället, men några spännande växelsamtal! Och även i princip enda receptionen med bakgrundsmusik - blev en del Panda da Panda, Linnea Henriksson och Säkert!
 
Fredagsburgare - efter matinhandling improviserade jag ihop burgare av vegfärs och kidneybönor, medan mamma gjorde en cole slaw på rödkål. Blev mumsigt!
 
Större delen av lördagen spenderades i Södertälje med Ellen - vi ordnade brunchfrukost mitt på dagen och pratade livets med- och motgångar...
 
...sedan promenerade vi över till lägenheten hon snart ska flytta in i! Avis jag, nöjd hon. Känns så himla coolt och spännande att vi nu är i den åldern då man faktiskt kan flytta hemifrån (förutsatt att man hittar bostad i den här jäkla stan).
 
Mot kvällen åkte jag ut till Sam i Nacka och vi lagade middag för mello (oj oj kommer man orka se de andra delfinalerna är ju frågan...) och uppdaterade oss om varandras liv. Precis innan jag påbörjade färden hem till Huddinge igen delade vi på en hallon-macarone - på något sätt godare just för att den var så liten? 
 
Vet inte var min energi kom från idag men gick upp och gjorde smoothies och dukade fram stor söndagsfrukost åt mig, mamma och pappa. Jag har även hunnit med formulerande av cv och personligt brev (inte åt mig ska tilläggas), startat tvättmaskin samt träffat Johannes och sett Nour El Refai - nu är jag trött.
 
 
Saker jag tänkt på
 
- Rädslan för det okända - mötte en man i en situation som min hjärna tolkade som extremt obehaglig, fick adrenalinpåslag och såg löpsedlar om min egen död framför mig - allt för att en främling kommit fram för att småprata lite. Himla himla tråkigt att ens egna fördomar och också den ganska svenska normen om att inte ens hälsa på folk man passerar ställer till det. Också väldigt annorlunda att bli rädd på riktigt; det händer inte ofta. Men förstår också hur politiker kan spela på folks rädslor, särskilt rädslan för det främmande. 
- Pengar - har köpt ganska mycket mat till hushållet och det drar fort iväg det där. Vill inte vara någon som inte kan hantera sin ekonomi, så får nog göra upp någon plan tror jag. 
- Prestationsångest - kommer nog ett inlägg på detta. 
 
Tips, favoriter och annat kul
 
- En komisk depression - Nour El Refai.  Såg den som sagt idag på Rival och jäklar! Skrattade, blev berörd, fick nya tankar om feminism och mående, och framförallt en ny bild av Nour. Så himla bra balans av komik ch allvar verkligen. Riktigt riktigt bra, gå och se om ni kan, hon har turnéavslut i Stockholm i april. 
 
- Semlor!! Nu är det februari och då får man äta semlor (även om jag tjuvstartade redan i januari), något jag tänker utnyttja till max! Bara hit me up om ni känner för semmelfika - öppen för alla varianter :)
 
- Däggdjur - Säkert! Annika Norlin släppte nytt i veckan och jag har inte lyssnat väldigt mycket på henne förut men har spelat Däggdjur några gånger redan nu och det är så fint så. Kom ihÂg mig?
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.