2017, året jag...

I år kör jag till skillnad från förra året en årssammanfattning lite i stil med Floras. Varning för långt inlägg (mest för att jag inte orkar förminska alla stående bilder hehe) ! 
 
Mina största personliga framgångar: Jag utvecklade min franska till B1-nivå. Jag tog upp jobbiga samtal som jag gråtit inför och som fick min röst att skaka av nervositet. Jag tog mig fram och tillbaka genom Europa markvägen med packning på över 40kg. 
 
Det här gjorde jag som jag aldrig gjort förut: Så mycket! Reste genom Europa såklart, nattade barn, tömde pottor, gjorde yoga, gick med barnvagn, gick på biodejt, provade e-cigg och snus (utan effekt tyvärr) och guidade runt i stad. Hyrde cykel, åkte segway, hade en cysta. 
 
De här platserna besökte jag: Öltappbar i Toulouse. Marknaden i Grenade. Miniatyrmuseet i Hamburg. Och Köpenhamn, Paris, Barcelona, Gruissan, Cordes-sur-Ciel, Bordeaux, Genève, Europa Park, Heidelberg, Koblenz, Berlin, Malmö, Dalarö. Ryd såklart. Linköping. Majstugan där min faster, farbror och numera ganska utflyttade kusiner håller till.
 
Det här saknade jag: Sverige. Min familj. Mina vänner. 
 
Det här datumen kommer jag minnas: Minns aldrig datum. Men ögonblick jag kommer minnas är första dagen i Toulouse när jag kom in i huset. Min ensam-dag i Genève när jag gick i botaniska trädgården. Och såklart det tråkiga när jag repade franska bilen. Och körde sönder ett däck. Att lyssna på live-uppdateringar från terrorattack i Stockholm när man är på andra sidan Europa, långt från vänner och familj. Sånt. 
 
Det här var det häftigaste som hände: Förutom att jag överlevde au pair-livet och åkte på tågluff så var det coolt att komma in på psykologprogrammet vid första uttagningen. Men häftigast av allt var nog 14 juillet, Frankrikes nationaldag, som firades med vänner och hela resten av Toulouse. Snacka om  f o l k f e s t !
 
Det här önskar jag att jag hade gjort mer: Läst. Gått på kompisdejter. Ifrågasatt.
 
Bästa kulturupplevelserna: 14 juillet såklart. La La Land! Tour de France. Samt De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, som jag läste bara nu i dagarna. Och! DDR-muséet!!!
 
Min födelsedag 2017: Hade höga ambitioner men blev mest jobbig, tyvärr. Tapas och utgång i tjugo minus. Tror mina vänner hade roligare än jag i alla fall <3 
 
Det här fick mig att må bra: Telefonsamtal! Yoga, fika, julmarknader, mysiga barn.
 
Det här längtar jag efter 2018: Studentliv! Sittningar! Nya människor! Att plugga! Träningsrutiner! Svensk sommar! Festival? 
 
Gott nytt år! ♥

Dagarna emellan

Hej hörni! Jag har precis avslutat en årssammanfattning som tog närmare två timmar att få ihop! Mycket det där med leta och sortera bilder och minnen. Den kommer upp imorgon i alla fall. Men nu kände jag för att skriva lite mer. Mitt i mellandagarna ju, eller ja nu är de ju nästan slut. Förra året jobbade jag i mellandagarna, satt i en reception på Söder och svarade i växeln. I år är det lite annorlunda. Jag träffar folk, letar porslin och husgeråd och planerar flytt. Snart bär det söderut!
 
Igår fick Ellen sminka mig och så spelade vi plump och drog på klubb i Södertälje med Johannes. Vem ska fixa min nyårssminkning då??? Det får väl bli jag det. Hittade också massa tallrikar på myrorna med mamma och Tuva under dagen. Och idag gjorde vi fynd i våra egna skåp och lådor. Fanns en del att plocka i kan jag säga! Så hann jag träffa Tilde också. Har ävenå sockerskrubbat och smort in mina läppar i hopp om att de ska läka ihop. Så torra och spruckna, galet. Och just det, så köade på systemet idag klockan fem i tre med typ resen av Huddinge :---DD
 
Slut på update, imorgon blir det bildbomb...!

Julhelgen i bilder

Har haft en otroligt mysig jul. Bästa på länge. Jag och mamma åkte ned förra torsdagen och kom till ett snötäckt Ryd, med frostiga träd och krasande snö. Ni vet. Så fint var det.
 
Vi hämtade in en gran som var fint åt ena hållet och lät den stå och frosta av sig inomhus.
 
Så kom pappa och Tuva ned och jag stekte kaneldoftande äpplen till frukost.
 
På julafton firade vid med morbröder och morfar. Väl många klappar trots att vi sagt att vi inte skulle ha så mycket. Som varje år. Granen var fin och vi var fina och julbordet med. Och Nilla, hon är alltid fin såklart :')
 
Pappa var julpyntad!
 
Hittade sockersouvenirer! Grejerna man kan leta fram i Ryds vrår... Socker från hela världen!
 
Bonusar - har spelat spel och gjort kålsallad. Flera gånger. Fick Istanbul-spelet i julklapp, som jag önskat mig, det var såååå kul!
 
Och igår träffade vi kusiner och familj och deras nya hund Sally, som var lite blyg för ny människor och särskilt män (feel ya) men såå mysig!
 
Och vad mer? Läst otroligt bra böcker. Promenerat en del. Körde hem mig och Tuva imorse, väntar nu på föräldrarna som lär komma när somhelst. Käkade pizza till lunch. Life. Det är så skönt att vara hemmaaaa!
 
Promenad genom östgötska skogen och min view när jag började komponera det här inlägget. Lagom degigt... :)
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.