Måndag igen

Hej! Det är morgon fortfarande och huset är tyst. Alex på jobbet. Marie med barnen för att lämna minstingen hos nounou och köpa bröd. Sen kanske jag ska hänga med nästan-femåringen (födelsedag på torsdag!). Igår var hela familjen och jag på strandäventyr i ett BLÅSIGT Gruissan och förutom en rejäl dipp när jag trodde jag blivit matförgiftad (av svinäcklig soppa, kall, grön och med havsdjur samt vispgrädde i) och stod en kvart över en illaluktande toalett (hade nog bara fått för mycket sol och för lite vatten in fact) så blev det en härlig dag till slut. Det är det här med au pair-livet och ledighet som är knas - det var ju en stranddag med allihopa så som en semesterdag typ men jag passade ändå barnen litegrann när föräldrarna gjorde annat, så jobbade ju typ. Plus att jag inte betalade för min egen mat. Gråzoner...!
 
Annars då? Vill verkligen bestämma min hemresa nu, sitter och kollar bussar. Och när Lucia sänds. Det är väl dumt av mig kanske när jag redan har hemlängtan men samtidigt tror jag att det måste bestämmas så jag slipper gå och fundera och oroa mig? Så att jag kan koncentrera mig på att när jag är här, då är jag här. Är också så sugen på att gå på Lorde i Lyon 8 oktober, hoppas få till det. Och att pappa ska komma och hälsa på. Och börja ny franskagrupp! Hitta vänner! Inte träffat Marina på flera veckor, har bara hängt med familjen här ju. Oj nu komemr Marie och A hem, bäst att klä på  sig nåt vettigare, tror det blir pool nu!

I love Europe - Zürich

Okay. Så jag har börjat gå igenom alla bilder från min och Josses minitågluff genom Schweiz och Tyskland - tog exakt 500 bilder. Mycket att se. Europa är fantastiskt vackert ju; som Zürich ovan. Saker jag inte visste om Zürich innan - alla pratar tyska, det är supereuropeiskt och har en av de vackraste sjöar jag sett, med bergen i bakgrunden. Vi badade där man inte skulle bada, med svanar som sällskap. Vi gjorde supernyttig frukost, försökte tyda tyska matmenyer och gå ut, men orkade inte riktigt hela vägen (standard haha). Jättebra start på resan var det! Och ang rubrik.
 
Öh känner mig för överambitiös med inläggen orkar typ inte göra färdigt. Får bli några bildbomber från resan blandat med lite mer textinlägg från nuet, kanske. Jag har sabbat min telefon så idag ska jag försöka fixa den (finger's crossed) och nog åka in till Toulouse för första gången sedan slutet av juli. Är ledig så har tid att köpa tråkiga saker som sminkborttagning och nagelsax, som jag lämnade i Sverige eftersom jag flög tillbaka (aj aj shame) med bara handbagage. Vi ska åka om tio min så får väl get ready! 

Semester från långsemestern

Hej kompisar! Jag är i Sverige från igår till nästa måndag. Har varit på resande fot sedan 27 juli, därav inga inlägg. Har inte heller med datorn nu så tänkte spara ordentliga uppdateringar till när jag är back in France. Har i alla fall haft en väldigt nice resa genom Schweiz och Tyskland med Josse, och nu känns det bra (men konstigt!) att vara hemma en vecka. Kallt, dyrt och alldeles alldeles underbart. 
 
Tänkte infoga en bild men det tänkte inte blogg.se så det får snällt vänta också. Puss och kram!