Snart på en tallrik nära dig (mig)

Här står jag och mina överarmar och steker lök med tofu i en gryta samtidigt som courgette (typ squash) kokas i en annan kastrull. Låtsas att kunna något om det här med matlagning, mest för att känna mig lite produktivt duktiig. Hoppas att inte bränna vid något.
 
En alldeles vanlig och ovanlig dag här. Vaknade upp hemma hos Marina och João i Toulouse - mitt favoritpar just nu. Världens mysigaste människor. Jag var ledig igår så spenderade kvällen/eftermiddagen med Marina först på bibliotek och sedan på kafé och till slut bar, där även João och deras bank manager (!) hängde. Mycket trevligt. Imorse åkte jag i alla fall hem och sedan var jag med femåringen en stund innan lunch. Hon var lite all over the place idag, svårt att få någon ordning. Marie förklarade att hon skulle skjutsa och hämta Anaïs på cirkuskursen idag(som hon gått några dagar) men jag fattade det som att jag skulle hämta. Siesta och sen tid för avfärd klockan två, och först då inser jag att jag inte behöver hämta, och att de kommer tillbaka runt fem. Jahappp, tre timmar av fritid då? Låt rastlösheten komma typ. Massa tankar som snurrade. Skrev ned en del, kanske blir ett annat blogginlägg. Nu har det i alla fall gått tre timmar och jag har som sagt påbörjat matlagning, pratat med syster i telefon, yogat och kollat lite gossip girl. Nu strömmar Oskar Linnros från högtalarna, mmmmm. Jag dealar sådär med oplanerad egentid, men men. Så kommer det kanske alltid vara, oavsett var jag befinner mig. 

Skulle publicerats kl 10:10

Godmorgon! Idag känns det bra. Lagom. Tillräckligt. Ganska tillfreds. Var tidigt uppe och sprang och det var så mycket dimma över fälten, fint. Jag tänker att det här går bra. Det är lugnt i huset, barnen pysslar med Marie och jag har städat i ordning i rummet. Känns alltid skönt då, hatar att leva i oordning, även om det är så större delen av tiden. Jag har en mindre att göra lista - mejla hit och dit och hitta språkkurs, typ. Idag ska jag och femåringen hänga, imorgon är veckans lediga dag. Idag är också frsta dagen på universitetet, för många. Jag har tänkt tiotusen gånger att jag är en idiot som tackade nej till min plats i Lund. Men det blir nog bra detta också. 
 
Rutiner är viktigt för mig tror jag, eller nån form av struktur. Måste bestämma mig för saker och sedan genomföra dem. Ha en klar planering. Det går lite sådär att kombinera med au pair-livet här, eftersom schemat ändras om exakt hela tiden. Men jag får försöka ta makt över den tid jag faktiskt bestämmer över, och ha lite disciplin på mig själv. Inte bara fastna framför Netflix. Blablabla, old news...

Måndag igen

Hej! Det är morgon fortfarande och huset är tyst. Alex på jobbet. Marie med barnen för att lämna minstingen hos nounou och köpa bröd. Sen kanske jag ska hänga med nästan-femåringen (födelsedag på torsdag!). Igår var hela familjen och jag på strandäventyr i ett BLÅSIGT Gruissan och förutom en rejäl dipp när jag trodde jag blivit matförgiftad (av svinäcklig soppa, kall, grön och med havsdjur samt vispgrädde i) och stod en kvart över en illaluktande toalett (hade nog bara fått för mycket sol och för lite vatten in fact) så blev det en härlig dag till slut. Det är det här med au pair-livet och ledighet som är knas - det var ju en stranddag med allihopa så som en semesterdag typ men jag passade ändå barnen litegrann när föräldrarna gjorde annat, så jobbade ju typ. Plus att jag inte betalade för min egen mat. Gråzoner...!
 
Annars då? Vill verkligen bestämma min hemresa nu, sitter och kollar bussar. Och när Lucia sänds. Det är väl dumt av mig kanske när jag redan har hemlängtan men samtidigt tror jag att det måste bestämmas så jag slipper gå och fundera och oroa mig? Så att jag kan koncentrera mig på att när jag är här, då är jag här. Är också så sugen på att gå på Lorde i Lyon 8 oktober, hoppas få till det. Och att pappa ska komma och hälsa på. Och börja ny franskagrupp! Hitta vänner! Inte träffat Marina på flera veckor, har bara hängt med familjen här ju. Oj nu komemr Marie och A hem, bäst att klä på  sig nåt vettigare, tror det blir pool nu!
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.