When things happen + Toulouse + påskafton (ett långt inlägg)

Hejhejhej godkväll. Vi får se hur långt jag orkar skriva. Har mycket att berätta! Strukturerad som jag är tar jag det som tre övergripande rubriker (men nä pallar ej göra tre olika inlägg);
 
Toulouse
Var inne i stan i torsdags och åh vilken fin stad det är också. Så mycket små caféer och butiker blandat med väldigt fina byggnader, katedraler och torg. Plus stor flod genom allt, Garonne. Var inne för att skriva in mig på språkskola (börjar på tisdag weho) och träffa Rachel, au pairen från Kanada :) Språkskolan gick hyfsat, lämnade in svar på lite frågor jag gjort hemma och fick ha en lättare konversation (även om jag tyckte den var svår) för nivåbedömning. Jag har fått lite språkskolor rekommenderade av organisationen jag åker med, Oliver Twist, men den här (Langue Onze) är den som Rachel går på. Ligger centralt och hon tycker den är väldigt bra. Efter "testet" gick jag och letade skor. Kollade jättelänge i en second hand med massor av sneakers, men hittade inga tillräckligt fräscha + bra modell + rätt storlek, så till sist gav jag upp och gick istället in på en butik där de säljer ett märke jag spanat in, Veja. De gör skor som till stor del är ekologiska och fairtrade, vilket ju jag diggar! Var en herrbutik men lucky me som har stora fötter! :) Blev ett par i beige mocka, säkerligen för varma men tänker att de kommer funka hemma sen också. Behöver dock fortfarande svalare skor, något toffelliknande typ... Ska leta nästa vecka!
 
Sedan hängde jag och Rachel och promenerade omkring lite. Hon har varit i Toulouse i en och en halv månad redan så hon kan stan lite mer än jag. Bland annat kikade vi in i en supercool kyrka/katedral/stor byggnad byggd för typ 900 år sedan. Se nedan. Vi ska även åka till Bordeaux nästnästa helg har vi bestämt nu! Blir skoj. Vi pratar lite franska men går över till engelska sen, som kommer nääästan lika lätt som svenska för mig, är väldigt bekväm med att prata engelska i alla fall. Men det är många språk i huvudet nu!
 
Saint-Sernin, jag och Rachel + skor.
 
When things happen
Torsdagen var på det stora hela en väldigt bra dag! När jag kom hem så hade M inte sin vattenflaska. Eftersom den är det enda han dricker ur erbjöd jag mig att åka till nounou för att hämta den. Visade sig bara att ingen var hemma. Såå efter lite velande och spanande över muren (plus resonerande med Marie) så klättrade jag in på deras gård och hämtade flaskan ur sittvagnen vi hade där. Det hela var mycket spännande! Muren är typ lika hög som jag, så var faktiskt något av ett spektakel. Alla har murar och stora grindar till sina tomter här, which brings me to my next point...
 
...nöjd och uppspelt satte jag mig i bilen igen med min fångst för att köra tillbaka hem. Fasen vilken bra au pair man är ändå, hann jag tänka - innan jag körde in på vår tomt och skrapade hela bilens sida längs med metallgrinden :---)) Så ja, bilen är ful nu. What more to say. Riktigt pinsamt, hade regelrätt panik i 24 timmar och tänkte att det var sista gången jag kör bil/nu åker jag hem osv. Men föräldrarna är lugna/snälla om det och min ångest har också lagt sig lite. Sånt händer. Jag är inte så bra på avstånds- samt storleksbedömning, vilket jag sagt upprepade gånger. Men det är ju faktiskt bara en bil som kommit till skada här. Det är en värdslig sak.
 
Muren jag klättrade över + spår av metallgrind på billack :--))
 
Sist men inte minst Påskafton 
(alltså idag)
Idag har jag varit med M i princip hela dagen. Vi har lekt, åkt och köpt bröd till lunchen (med andra ord kört bil igen PLUS parkerat!), cyklat till en lekpark och sedan ätit middag. Lite varierande resultat på de olika aktiviteterna. Det mesta har gått bra men är så sykt trött! (ja, jag har kollat Skam :)) Cykelturen var nervig för mig också, gillar ej cykeln här (sportig herrcykel) och var lite vingligt först med barnstol baktill + folk respekterar inte riktigt övergångsställen på samma sätt som i Sverige. Men det gick bra och lekparken var en succé :)
 
Middagen var lite svårare. Att komma hem till ett tomt hus med varken mamma eller pappa hemma tyckte M var läskigt, förståeligt. Men han fann sig efter en stund och fick titta på barnprogram medan jag fixade middag. Sedan åt han lite innan han beslöt sig för att han inte ville sitta kvar vid bordet. Husreglerna här är att man äter vid bordet, och han hade inte ätit mycket, så där började resonerandet och prövandet. Mycket gråt, skrik och inte så mycket mat äten. Men! 1, jag höll på principerna och höll fast vid vad jag sagt. 2, han ville inte veta av mig först och började sakna mamma och pappa, men sen accepterade han att det var jag som var där och jag fick lov att trösta honom lugn. Kändes fint att få göra det. Men att äta var däremot helt omöjligt tills mamma kom hem från frisören (och han fick titta ipad samtidigt).
 
Och så är det påskafton och hela min familj och massa släkt har umgåtts ute på Ryd som varje år - men utan mig. Har ringt och pratat massa, väldigt mysigt. Särskilt kul att prata med kusinerna - alla tre har ju au pair-erfarenheter att dela med sig av! Vi har ju ganska starka påsktraditioner - med massa mat, målning av ägg och duk, leta godis och bara ses allihopa. Mamma hade packat ned ett litet påskägg i min väska som jag öppnade idag. Kan meddela att allt är uppätet, så jag håller i alla fall på traditionen att vräka i sig godis :---)) Men ja, jag saknar Sverige lite. Inte Sverige Sverige men vänner och familj, ni vet. Tur att internet och telefon finns! Ni får jättegärna höra av er, jag tror folk tror att jag är väldigt upptagen, men jag har också väldigt mycket tid! Och det är svårt för mig att hålla igång all kontakt med alla. Men thinking about you!
 
Påskägg med kärlekslapp ♥
 
Nu har jag nog skrivit klart för idag och ska börja kolla på Tretton skäl varför på Netflix. Igår såg jag på Planet Earth 2 och lyckades sova bort en tjugo minuter, hoppas det går bättre idag. Puss och kram!Kom ihÂg mig?
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.