Hållbarhetsresa - del 2

Bonsoir, jag är helt slut efter dagen men tänkte lite kort utvärdera min jordnära resa från Stockholm till Toulouse ändå.
 
1, Det var väldigt jobbigt med all packning - alltså fyrtio kilo är inte att leka med. Svårt att ta sig fram över huvudtaget. Men mestadels okej väder så det var ju tur, när man blev så himla långsam liksom. Och fick lätt plats med packningen på bussarna, lite mindre på tåget men det löste sig.
2, Europa är fint!! Fick en väldigt fin känsla för hur allt hänger ihop, och lite glimtar av fina städer och landskap. Blev sugen på tågluff. Vet dock inte om det är främst städerna eller våren som jag uppskattade mest...
3, En behöver vara flexibel, som när min buss ställdes in. Ha massa tidsmarginal och ingen stress så funkar det bra. Därför kan det vara bra att resa själv, även om det var lite tråkigt också. Är man mer på det humöret kan man ju säkert socialisera med någon, men båda mina bussar var i princip helt tysta, så kändes inte som läge.
 
Summa summarum; jag ångrar definitivt inte att jag reste som jag gjorde, var ganska fridfullt. Sen är det klart att det hade ju varit ännu trevligare om min ursprungliga plan funkat, så jag sluppit sitta fast i Köpenhamn en hel dag. Men ja, kan tänka mig att göra om det, när omständigheterna är rätt. För kortare visiter lär det inte hända dock, eller om jag reser med lika mycket packning igen. För tungt och lite för mycket planeringskrångel.
 
Nattligt stopp på bensinmack och vindkraftverk i typ Tyskland? Holland? Je ne sais pas.Kom ihÂg mig?
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.