En hel fredag

Två blombilder.
 
Så vad ska man skriva idag då? Upp och ner som vanligt. Vaknade och kände att jag inte riktigt ville vakna. Jag hade ledig dag så behövde eg
entligen inte alls gå upp, men det är konstigt att ligga kvar när man ändå är vaken och hör hela familjen morgonstöka precis utanför ens rum. 
 
Tog mig alltså upp och åt frukost - grekisk yoghurt med nå' kanelflingor, bröd med philadelphia+hallonsylt samt kaffe - och Marie berättade att jag nog kunde ta bilen idag, om Alex skulle ta motorcykeln, vilket han skulle! Så jag pluggade litegrann och sminkade mig sedan (med foundation!! för första gången sen jag kom hit) och köpte tågbiljetter till Bordeaux innan jag gav mig iväg i bil mot spårvagnen. Lyssnade på en ljudbok in till Toulouse, men den är inte så värst bra (Kanske imorgon heter den). Kom in till stan och tog bilder i fotoautomat till mitt Carte Jeune som ger mig rabatt på tåg. Köpte to go-lunch i butik istället för café, för där är man osynligare och det kräver mindre interaktion med människor :)) Åkte sedan till mitt favoritområde runt tunnelbanestationen Esquirol (dvs enda området jag varit i) och åt lunch på en bänk. Sedan kikade jag i second hand/vintage-butiker. Var på jakt efter tjocktröja eller kofta och hittade en till slut.
 
Vandrade planlöst efter det, med lång tid kvar till lektion. Här började allt kännas lite jobbigt och det blev svårare och svårare att gå in i butiker/på caféer. Började letade kaffe till slut men inget kändes bra. Trött och tout seule. Till slut gick jag bara in nånstans och fick vänta en osäker evighet på min pappersmugg. Var för varmt att dricka så passade på att omorganisera min väska lite. Gick sedan till lektionen och in i klassrummet. Så fort jag satt mig ner spillde jag ut aaaaallt. Kändes som min sista energi rann ur mig med det odruckna kaffet. Som protest satt jag tyst typ 3/4 av två-timmars-lektionen (och vi är bara sex personer så det märks ganska väl vilka som pratar och inte). På slutet körde vi dock mördarleken? Eller detektiv? Maffia? En variant av den i alla fall, kärt barn har många namn. Jag blev utpekad som varg/mördare först av alla båda omgångarna though - första gången för att jag började prata först och andra gången för att jag inte sa något? Laissez-moi! Nä men det var ändå lite mysigt. Det bästa med att läsa språk är att man verkligen kan få göra roliga grejer.
 
Två dammiga fikabilder. 
 
Och så efter lektionen gick vi utanför dörren och övergick från franska till engelska - sååå skönt. Kändes som det jobbiga "släppte" och jag frågade en annan au pair som också hade ledig kväll om hon vill fika med mig. Det ville hon! Så nu har jag en ny kompis verkar det som :) Hon heter Lilly och kommer från Nederländerna. Vi satt och snackade i en och en halv timme över gigantiska tårtbitar (citron meringue är alltid god, pistache tarte var ingen höjdare) innan energin slutligen tog slut. Sa hejdå och påbörjade hemfärd. Blev sjukt kissnödig + körde lite fel på hemvägen, men lyckades hitta hela vägen och kom hem (i tid) till rosor på skrivbordet som Marie ställt dit. Så fint! Jag köpte blommor i Aussonne igår (översta bilden) som lite symboliskt för att det var pappas födelsedag. Skickade även blommor hem till dörren i Huddinge, kändes fint att göra. Grattis i efterskott pappa! ♥
 
Kontakt hem till Sverige kan jag göra ett helt inlägg om, men nu orkar jag nog inte skriva mer. Tänkte säga att jag har ju knappt jobbat än men oj märktes ändå skillnad att vara ledig for real. Kände liksom ingen press att göra "det lilla extra" som alltid annars. Imorgon ska jag följa med på bébé-gym dock. På kvällen blir det lite bar-utgång med Rachel. På söndag ska Marie och Alex gå och rösta i presidentvalets första omgång. Jag ska försöka blogga lite oftare, men kanske kortare? Allt blir så mycket mycket. Lite som hur fransoser dricker alkohol (lite och ofta) vs hur svenskar dricker alkohol (sällan men mycket). PussåkramKom ihÂg mig?
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.