Ça va bien

Ni kan inte tro vad jag haft det bra idag. Sitter just nu med ett glas ananasjuice vid skrivbordet i mitt rum och knappar. Hör Alex och Marie, mina värdföräldrar i varsitt rum med varsin dator göra detsamma. Dagen började vid halv åtta, när barnen och Alex gick upp och teven slogs på en stund. Jag gick upp och åt frukost runt klockan åtta - rostad baguette, färskpressad apelsinjuice, te och yoghurt - och hängde med lite i barnens morgonrutiner (jag säger hänger med för att jag egentligen inte gjorde något, pratade lite och så men jag känner mest in rutinerna just nu, Marie är den som faktiskt håller koll på barnen). Sedan åkte hon iväg med dem till nounou, dagmamma, och jag tog de lugnt och läste lite bloggar medan Alex fixade med badrummet.
 
När Marie kom tillbaka städade vi upp lite snabbt och sedan satte vi oss i bilen för att kika runt i området lite och handla. Jag fick köra första biten bara för att känna på bilen, som är en automat, något jag inte kört förut. Men var inga problem. Vi åkte och tittade på var spårvagnen går ifrån och Marie försökte byta ett par skor i en butik, men nånting "aprés-midi" så hon kunde inte, förstod inte riktigt, men hon skulle tillbaka imorgon. Sedan handlade vi och oh la la! Alltså jag vet ju hur stora supermarché kan vara, men att faktiskt behöva lista ut vad man ska handla också, när exakt allting är nytt och spännande. Andra märken och sorter och produkter. Lite knepigt för en velare som jag. Men Marie hjälpte mig välja nytt schampo och en tvål som jag kan ha i mitt badrum sen och vi handlade massa mat (hittade rågbröd!). Fanns mycket bra vegetariskt faktiskt, taggad på att prova! På vägen tillbaka stannade vi även för att köpa bröd hos en boulanger, alltså på bageri. Sedan kom vi hem och gjorde en enkel lunch innan hon skulle iväg till stallet och hästen som de har där (!).
 
Sedan dess har jag tagit det lugnt; pratat i telefon, gått och fotat lite, tittat på How to get away with murder och undvikit huset när städhjälpen var här för veckostädning. Kände mig lite obekväm. Det är svårt också när jag vet att om vi väl börjar prata så är inte mitt språk där riktigt, kommunikation är knepigt. Jag pratar franska med Marie mestadels; ibland går vi över till engelska när det blir för svårt. Men än så länge är jag tyst ganska mycket - lyssnar mest och pratar lite mindre. Antar att det kommer ta ett tag. Men lär mig massa nytt varje dag!
 
Nu ska jag snart påbörja en lasagne till kvällen med ett nytt recept jag hittat på pesto, majs, morötter och tomat. Hoooppas det blir ätbart!











Kom ihÂg mig?
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.