Bordeaux I

Bonjour! Jag var i Bordeaux ett drygt dygn med Rachel från Kanada fredag lördag den här veckan. Vi maxade verkligen tiden och jag tog galet mycket bilder, så delar upp inläggen i tre - här är del ett! Vinets stad. 
 
Fredag, strax innan klockan tolv. Jag var trött och otaggad efter ångesttorsdag vandrandes i cirklar. Mötte Rachel, köpte mat på stationen och sov sen lite på tåget. Två timmar genom vackra landskap, googla Agen till exempel. 
 
La Cite Du Vin.
 
Vi kom fram. Lite kallt. Letade turistbyrå och fick hjälp med hur vi skulle ta spårvagnen till La Cite Du Vin. Gick på spårvagnen och oj allt var fint! Var plötsligt sjuuuukt taggad. Såg små gulliga caféer, en restaurang vid namn La Belle Époque (ni som vet vet) när vi åkte längs med brunt vatten, sedan in i en trädallé där vi bytte till linje B som precis rullade in. Väl vid Cite Du Vin blev det foto! Såå cool byggnad. Vi gick in och betalade entré, sedan uppför trapporna och möttes av allt man kan vilja veta om vin (och lite till). Var supercoola flygbilder från vinfält världen över och interaktiva små skärmar med småfakta. Sedan historia, hur plantorna växer, hur man beskriver smaker i ett vin, dofttest, vin och erotik, film om vintransport etc etc etc. alltså verkligen aaallt! När vi kände oss ganska färdiga (och hungriga) åkte vi upp till toppen av byggnaden, där det var fin utsikt. 
 
Inuti och från toppen av La Cite Du Vin.
 
Sedan letade vi oss till vårt hostel. Lade av oss grejerna, bäddade sängarna och begav oss på matjakt. Jag hade kollat ett ställe med vin och tapas som kändes nice, så vi letade oss dit. Åkte lite fel först, förbi nån typ av marknad och mot stor trädgård, men vi sa att dit får vi gå imorgon istället! Visade sig att tapasen på stället jag kollat upp var ost- eller charkbricka. Vi mumsade i alla fall i oss det med varsitt glas vitt och gick sedan till crêperiet på andra sidan gatan. Crêpes med kastanjkräm tog jag, så gott! Och där drack alla ur koppar, oavsett vad. Mys.
 
Bordeaux by night.
 
Efter det hade det börjat bli lite mörkt och kyligt när vi började promenad ner mot vattnet, förbi operahuset (där det verkade vara någon manifestation med hård polisövervakning) och genom stora portar/valv. Nere vid vattnet vandrade vi omkring en stund i jakt på trevlig bar. Slutligen hamnade vi på ett italienskt ställe och beställde friterade mozzarellabollar (!) och varsin drink. Himla trevligt!! Massa polisbilar åkte förbi med sirener utanför dock, vi funderade lite på vad som hänt och såg att andra på restaurangen också skruvade på sig, men allt var lugnt i övrigt. Vi gick sedan till spårvagnen men insåg att det skulle gå lika fort att promenera hem som att ta den, så vi gick. Vårt Auberge de jeunes låg inte på roligaste gatan, men eftersom vi var två som promenerade kändes det lugnt. Kom hem och gjorde oss ganska direkt i ordning för att sova. Natten var lite kall i de konstiga lakanen och jag drömde om en på twitter. 
 
Sagostad? Samt; vad sjutton är "vintage lager" ? Nej, jag kan väl inte min öl men alltså låter som second hand-öl...?











Kom ihÂg mig?
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.