Ett steg i taget

Samlar krafter just nu. Sista ansträngningen i skolan, sista dagarna. Alla pratar om avslutningen och "balen". Snart är det över. Två veckor kvar.
 
Min ork går upp och ner. Något ganska fantastiskt är i alla fall att jag börjat springa? Har gjort det tre gånger nu på en vecka, ganska otroligt. Har även dragit ner helt på småätandet, inte så att jag inte äter godis och kakor, men nu gör jag det bara lite i samband med måltider, och inte hela tiden. Jag vill inte officiellt klassa mig som hälsosam än, men det är i alla fall en bra början! Tror det är väldigt bra att känna sig lite stolt över sig själv, för att hålla kvar motivationen. Så jag tänker känna mig stolt, och fortsätta så!
 
När den här veckan är över har jag inget mer att oroa mig och stressa för i skolan, nästa vecka är tre dagar varav en är orienteringsdag, och veckan efter är det bara utflykter, städning, avslutningsfest och så skolavslutning. Crazycrazy. Det som är kvar att ge järnet på är ett teknikarbete, religions-förhör och så min ryggsäck på slöjden. Borde kunna fixa allt rätt hyfsat! Taggad på att se betygen sen faktiskt, vet att jag höjt mig lite... :)

Mors dag

Idag är det mors dag, och jag bestämde mig för att göra något lite annorlunda. Jag fick delvis inspiration av den här videon, och så tog jag fram min kreativa sida, gjorde godis och pyntade en liten glasburk! Det är jordnötsfudge jag provade på, och första försöket misslyckades ganska rejält, sockerlagen kokade för länge och blev till karamell i princip haha. Men andra försöket gick bra och så hade jag turen att hitta en fin burk!
 
Puss till min fina lilla mamma! ♥

Framtid

Bild från förra veckan, mitt i vitsippshavet. (Uppsatt lugg, saknar min panna ibland!)
 
Halloj!
Halvvägs in i maj, vilket betyder att världen blommar och att det är mindre än en månad kvar till sommarlov. Mindre än 30 dagar kvar som en del av 9MD. Bara några veckor kvar i Södertörn. SJUKT! Jag är grymt taggad på sommaren, men samtidigt så himla ledsen över att den här tiden snart är slut. Skolan som varit mitt andra hem i nästan fyra år kommer inte att vara det längre, och klassen kommer att splittras. *Låååång Hanna-suck*
 
Jag har slutligen bestämt mig inför gymnasiet i alla fall. Globala blir det. Det känns fortfarande inte helt självklart, att välja bort en estet-linje liksom, men nu blir det så. Jag tror verkligen att jag kommer trivas jättebra, det gör jag. Och jag kommer ju fortsätta dansa på fritiden och också gå med i Scenarmén de har där på skolan, så det blir nog bra! Det som till slut avgjorde mitt val var att jag tror jag har större chans att bli "en del av gruppen" på globala, eftersom jag tror att studiemotivationen på Kulturama inte riktigt är på topp. Globala har också ett bättre läge, troligen bättre mat och verkar bara allmänt vara en väldigt bra skola. Dessutom vill jag läsa franska, vilket jag gör automatiskt om jag går samhälle. Har ju en liten plan om att dra till Frankrike efter gymnasiet, vill verkligen lära mig!
 
Det som händer närmast här nu är annars att jag ska ha de sista nationella i skolan. Matte imorgon och sen är det bara franskan kvar. Ohyesss! I helgen är det dansuppvisningar och Eurovision, som jag ska kolla på hos Karro i samband med hennes födelsedag, vi blir i princip alla tjejer i klassen och ska klä ut oss också, borde bli rätt awesome! Lite mer skolgrejer händer, balen, avslutningen. Sen ska jag sommarjobba, eller feriepraktisera kanske man säger, inom kommunen på ett fritids. Blir mitt första jobb med lön, känns rätt fett och är taggad på det! Tre veckor ska jag göra det i alla fall, sen har jag inte så mycket planer för resten av sommaren. Finns inga resor planerade (som vanligt) men ska väl åka till Ryd en sväng, kanske Finland. Jag vill verkligen åka till något nytt ställe dock, så får se om jag gör något av det.
 
Tittar man väldigt kort in i framtiden så ska jag efter publiceringen av det här inlägget titta på en video. Det har blivit min nya hobby, spenderar mycket tid på youtube nu för tiden. Finns så otroligt mycket roligt där! Kanske gör ett inlägg om mina favoriter, om det är någe kul? Får se :)
 
Ha en fortsatt trevlig kväll, puss och kram på er! ♥
Hanna. 20 år.
Au Pair i Toulouse för tillfället.